Nejnovější příspěvky

Pomáhat je radost

Pomáhat je radost

Radost, zdraví, láska. Tři slova, která symbolizují to, co si ve svém životě přejeme nejvíce. Ne všichni jsme ale plni zdraví, síly a elánu. Ne každý z nás má to štěstí a vyrůstá v harmonickém prostředí obklopen lidmi, které má rád a kteří ho mají […]

Doslova hřejivý domov

Doslova hřejivý domov

V nevlídném zimním počasí se člověk více než kdy jindy vrací rád domů. Určitě to znáte, blížíte se setmělou ulicí a už se nemůžete dočkat, až překročíte práh svého bytu. Chladné zimě také často přizpůsobujeme interiér, měníme bytový textil za teplejší, milujeme hřejivé župany, svetry, deky, […]

Jídla do práce, která připravíte do 20 minut

Jídla do práce, která připravíte do 20 minut

Čas. Měří každému stejně a v současné době je pro nás asi tou nejcennější „komoditou“. Žijeme ve zrychlené době, kdy snaha o ušetření každé minuty je doslova naším hnacím motorem. Také máte pocit, že v práci toho musíme stíhat stále více a že nám zbývá pořád méně a méně času na rodinu a koníčky? Já Vám dnes poradím, jak ušetřit trochu času při přípravě jídla, ať už večeří – rychlovek nebo obědů na druhý den do práce.

Asijské rýžové nudle 

Tento pokrm chutná doslova každému, dokonce i dětem. Má také mnoho variací, takže si je každý může připravit přesně podle své chuti. Rýžové nudle jsou dnes už k dostání všude, já nejčastěji volím ty nejtenčí, vlasové. Stačí je nechat nabobtnat v misce s vařící vodou a jsou v podstatě hotové. Mezitím si připravíme zeleninu např. cibuli, mrkev, pórek, barevné papriky a čínské zelí. Nakrájíme na nudličky a na troše rostlinného oleje orestujeme. Na zeleninovou směs pak rozklepneme jedno až tři vajíčka, podle gramáže připravených nudlí, a vše pak promícháme na pánvi. Nakonec dochutíme asijskou omáčkou např. rybí, ústřicovou nebo sójovou. A milovníci masa si mohou samozřejmě přidat i na nudličky nakrájená a opečená kuřecí prsa, která jsou rychle hotová.

Americké kovbojské fazole  

Tohle jídlo není opravdu nic složitého. Stačí mít po ruce plechovku fazolí v rajčatové omáčce. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pak přidáme nadrobno nasekanou cibulku a na malé nudličky nakrájené barevné papriky. Vše lehce orestujeme, a nakonec vlijeme plechovku fazolí. Prohřejeme a podáváme posypané sýrem (nejlépe čedarem) s přílohou dle Vaší chuti. Výborné a velmi stylové jsou mexické kukuřičné čipsy (nachos). Tento pokrm lze také přiostřit přidáním chilli omáčky.

Lehké středomořské špagety  

Špagety uvaříme podle svých preferencí. Někdo je má rád na skus, my je doma děláme trochu měkčí. Není nutné vařit omáčky, stačí promíchat s již hotovým pestem – bazalkovým, rajčatovým, paprikovým nebo lanýžovým (to je u nás doma velkým favoritem). Nezapomeňte na strouhaný parmezán a pokrájená rajčata. Takové jídlo Vám budou v práci všichni kolegové závidět. Lehké, výborné a voňavé!

Voňavý orientální kuskus Podložka

Kuskus je další skvělou surovinou na přípravu rychlých obědů a večeří. Připravte jej dle návodu, většinou to netrvá déle než pět minut. Doporučuji použít vývar, nemusí být každou cenu domácí, výbornou službu Vám udělá i obyčejná kostka, dnes jsou k dostání chutné a zdravé varianty s olivovým olejem a bez nežádoucích látek. Do kuskusu pak vmíchejte zeleninou připravenou na pánvi s kari kořením. Lze pochopitelně přidat i na nudličky nakrájené a opečené maso, počítejte však s tím, že to trochu prodlouží přípravu. Zeleninu můžete případně použít i sterilovanou, fantazii se meze nekladou.

Gnocchi po italsku i po česku  

Gnocchi jsou velmi oblíbené nejen kvůli jednoduché přípravě, ale také díky tomu, že Vás velmi rychle, dobře a nadlouho zasytí. Tato kombinace brambor a mouky v různém poměru (pochopitelně nejlepší jsou ty s co největším obsahem bramborového podílu) se jen vhodí do vroucí vody a po vyplavání je můžete ochucovat. Existuje mnoho a mnoho receptů, my doma dáváme přednost různým variacím se zakysanou smetanou. Vyzkoušejte kombinaci smetana, slanina, špenát nebo smetana, sušená rajčata, kapary případně variantu bez smetany pro vyznavače domácí kuchyně: s uzeným a kysaným zelím.

Které jídlo vyzkoušíte Vy? Nebo máte nějaký vlastní tip pro naše čtenáře?

Teplo na těle i na duši aneb hygge po česku

Teplo na těle i na duši aneb hygge po česku

Víte, proč jsou Dánové považováni za nejšťastnější národ na světě? Určitě to není jen proto, že mají Institut pro výzkum štěstí 😊. Jejich tajemstvím je HYGGE. Skandinávské slovo, které je těžko přeložitelné, znamená něco jako pocit štěstí, pohodový přístup k životu. Hygge může být všude, uvnitř […]

Tipy na valentýnské dárky

Tipy na valentýnské dárky

Také máte tak rádi každou příležitost, kdy můžete něco slavit? A oslavit svátek lásky, to je přece krásné již samo o sobě! Jistě, najdou se i škarohlídi, kteří tvrdí, že den svatého Valentýna je importovaný svátek a že oni uznávají jenom 1. máj. Ale proč […]

Proč nakupovat u Magnet 3Pagen?

Proč nakupovat u Magnet 3Pagen?

Značka Magnet 3Pagen působí na českém trhu úspěšně již dvanáctým rokem. Nosným sortimentem jsou praktické předměty do domácnosti, pomocníci do kuchyně, na zahradu, produkty pro zdraví a dobrou kondici a také velký výběr dekorací vztahujících se ke každému ročnímu období i různým svátkům. Katalogy vycházejí každý měsíc a aktuální nabídku naleznete také na webových stránkách. Nakupování v našem zásilkovém obchodě má řadu výhod, které jsem pro Vás shrnula v dnešním příspěvku.

Jednou z hlavních výhod je široká nabídka zboží za velmi výhodné ceny. Obrovský výběr z tisíců položek jak na internetu, tak v papírových katalozích, které jsou – samozřejmě – zdarma, můžete zakončit online objednávkou v jakoukoli denní a noční dobru nebo, pokud máte raději osobní kontakt, i přes telefon. Naše milé, vstřícné a vysoce profesionální operátorky jsou tu pro Vás denně ve všední dny od 7 hodin od rána až do 20 hodin večer a také v sobotu od 8 do 16 hodin.

Nezanedbatelným důvodem pro nakupování u nás je i možnost výběru a objednání z klidu a pohodlí domova. V dnešní uspěchané době je čas tou nejdůležitější veličinou. Čas, který chceme trávit při odpočinku a se svými blízkými, nikoli pobíháním po nákupech. Pokud se tedy rozhodnete pro objednání u Magnet 3Pagen, můžete to provést kdykoli chcete a nemusíte přitom vůbec nikam chodit.

Nákupy u Magnet 3PagenVelmi komfortní jsou i různé způsoby doručení, kdy si můžete vybrat mezi dodáním zásilky prostřednictvím České pošty, přepravní služby PPL nebo si zvolit příslušné výdejní místo, kterých je v současné době již přes 1500. Také placení je u nás mimořádně pohodlné a lze si vybrat mezi online bankovním převodem nebo platbou na dobírku, kterou můžete provést i platební kartou při převzetí.

Zajímavou výhodou je také dodání zboží bez poštovného u objednávek nad 1500 Kč. A tento výhodný způsob také velmi často nabízíme i u menších objednávek v našich speciálních akcích, o kterých můžete být informováni jako první, pokud se přihlásíte k odběru našeho newsletteru. Při přihlášení navíc obdržíte krásný dárek v hodnotě 500 Kč.

newsletteru se nedozvíte pouze o akcích „bez poštovného“, ale také o výhodných slevách, nových kolekcích a zajímavých soutěžích, kterých pro Vás během roku vyhlašujeme velké množství.

U nás, v zásilkovém obchodě Magnet 3Pagen, máte také záruku vrácení peněz. Pokud nejste s dodaným zbožím spokojeni, můžete jej vrátit s požadavkem na výměnu nebo na zaslání peněz zpět.

Bez zajímavosti není pro Vás, jako pro zákazníky, ani udělení prestižního ocenění Czech Superbrands Business 2018, které jsme získali mezi ostatními známými a silnými značkami působícími na českém a mezinárodním trhu. Je to ocenění naší dlouholeté snahy o poctivé a slušné obchodování a korektní vztahy se zákazníky i dalšími obchodními partnery.

Těšíme se na Vaše objednávky a přejeme Vám všem šťastný a pohodový nový rok 2019! Dali jste si nějaké cíle do nového roku?

Jednohubky, po kterých se jenom zapráší

Jednohubky, po kterých se jenom zapráší

S blížícím se koncem roku nastává po Vánocích druhé kolo kulinářských svátků. K oslavám uvítání Nového roku dobré jídlo a pití patří stejně jako příjemná zábava, radost a veselí. Pravdou je, že bujaré slavení už ráda přenechám mladším, ale co bych si neodpustila, kdyby si rodina na […]

Sváteční stolování

Sváteční stolování

Taky se tak těšíte na svátky? Není to jen dobré jídlo a pití, krásně uklizený a nazdobený byt, ale především radost ze společných momentů a vzájemného obdarovávání. K takovým chvílím bezesporu patří i krásně prostřený stůl. Jak správně stolovat a jak co nejlépe upravit sváteční tabuli, […]

Bramborový salát – jde to i bez majonézy

Bramborový salát – jde to i bez majonézy

Také jste se zařekli, že letos o svátcích nepřiberete a vyhnete se pocitům plnosti a někdy až trochu nevolnosti z každoročního bezuzdného přejídání? Já si to říkám každý rok, ale dosud při volbě, zda do štědrovečerního bramborového salátu dát majonézu či jogurt vždy zvítězila majonéza. Tak mne napadlo ji nenahrazovat, ale vynechat a udělat chutný salát i bez ní. Získala jsem od kamarádů dva recepty, vyzkoušela je a oba saláty jsou jednoduše báječné!

Bramborový salát bez majonézy

Tento recept ponechává v salátu vše, co tam patří a přidává i něco málo navíc. Uvidíte, že ke smažené rybě bude naprosto skvělý. I když obsahuje vajíčka a olej, je mnohem lehčí než klasický salát s majonézou.

Suroviny: 1 kg brambor, 250 g mrkve, 150 g celeru, 150 g hrášku, 1 větší petržel, 1 větší červená cibule, 5 naložených okurek, 5 vajec, 5 lžic rostlinného oleje, 5 lžic octa sůl, pepř.

Postup: Brambory uvaříme ve slupce, ne zcela do měkka. Ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Uvařenou mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky, stejně jako cibuli a kyselé okurky. Stejným způsobem pak nakrájíme vychladlé brambory, a i s hráškem vše lehce promícháme. Uvařená vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky nakrájíme také na malé kostičky a žloutky utřeme s olejem, octem, solí a pepřem dohladka. Tuto zálivku pak zlehka vmícháme do salátu.

Náš tip: Zeleninu můžete různě obměňovat podle sezóny a chuti, tento salát je výborný i v letní verzi s kukuřicí a červenou paprikou. Na oba typy salátu, doporučujeme použít sterilovanou zeleninu, která je nejen měkká a připravená k použití, ale díky nálevu už získala i svou typickou lehce nakyslou chuť.

Bramborový salát na rakouský způsob

Tento druh bramborového salátu se hodně jí u našich sousedů v Rakousku. Jedná se o lehkou variantu, která se skvěle hodí k různým druhům grilovaného i smaženého masa. Nepřekonatelný je k vídeňskému řízku (do tenka rozklepaný plátek telecího masa obalený v klasickém trojobalu), ale výborný bude i ke štědrovečernímu kaprovi.

Suroviny: 1 kg brambor, 1-2 červené cibule dle velikosti, 2–3 kyselé okurky. Na zálivku: menší hrnek vody, 4-5 lžic octa, 1-2 lžíce oleje, lžičku soli, lžičku pepře, lžičku cukru.

Postup: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky. Cibuli také nakrájíme, ideální jsou cca centimetrové kousky. Okurky nakrájíme do stejných centimetrových hranolků jako cibuli.Z vody, oleje, octu, cukru, soli a pepře uděláme zálivku. Do mísy dáme brambory s cibulí a okurkami a zalijeme zálivkou. Zlehka, ale řádně promícháme, aby se všechno dobře spojilo. Před podáváním necháme odležet v lednici asi hodinu.

Dáváte přednost klasice nebo uvítáte naše odlehčené recepty?