Nepodceňte aktivní dovolenou

Nepodceňte aktivní dovolenou

Mnoho z nás, kdo má sedavé zaměstnání, si rád vyrazí na aktivní dovolenou. Může být turistická, cyklistická nebo jinak „sportovní“. A právě v tomto období nám hrozí nejvíce nepříjemných událostí. Když se tedy zvedneme z kancelářské židle, jsou naše lehce zlenivělá těla náchylná na drobná poranění, ať už z únavy, nepozornosti či přetížení. Proto jsem pro Vás dnes vytipovala několik zajímavých produktů, které Vám zpříjemní a ulehčí minimálně první dny Vaší aktivní dovolené.

Pokud vyrážíte na kolo, pak určitě nezapomeňte na pohodlné měkké sedlo. Na kvalitně polstrovaném sedle ujedete i delší vzdálenosti, jelikož se optimálně přizpůsobí Vašemu tělu. Sedlo je mimořádně komfortní, ergonomicky tvarované přesně podle anatomie lidského těla. Disponuje také dvojitým odpružením, a tak skvěle tlumí nárazy. Je proto opravdu ideální na dlouhé cesty.

Na jakékoliv cestování se Vám určitě budou hodit kompresní návleky. Lze je bez problémů nosit pod oblečením. Díky vysoce elastické tkanině ulevují při pocitu těžkých nohou a pomohou předcházet vzniku křečových žil. Například pro delší cesty letadlem se doporučují i mladším ročníkům. Tyto návleky jsou k dostání jak v dámském, tak v pánském provedení. V nabídce jsou však i jednoduché unisexové modely.

Další nepříjemností, která Vás může potkat při větším sportovním zatížení, jsou různé odřené, otlačené nebo i zapařené prsty u nohou. Snadnou pomocí jsou tu antibakteriální gelové návleky, které Vám poskytnou skutečně efektivní úlevu. Jsou velmi praktické také pro poraněné prsty. V sadě jsou čtyři kusy ve dvou velikostech.

Při výraznějších pohybových aktivitách, než na jaké je Vaše tělo zvyklé, jsou asi nejvíce zatíženy nohy. Mnoho z nás má také problémy s pokleslou nožní klenbou nebo přímo plochýma nohama. V tomto případě jsou výborným řešením speciální vložky. Jsou k dispozici v dámské i pánské verzi a poskytnou citelné ulehčení po námaze. Díky odpružení při chůzi dochází k podpoře podélné nožní klenby, což uleví nohám a páteři a předejde případné bolesti.

Když jste po celodenní chůzi nebo jízdě na kole unaveni a nohy přece jenom trochu bolí, doporučuji Vám osobně vyzkoušený, blahodárně působící a pečující borovicový balzám s hřejivým efektem. Velmi účinně uleví namoženým svalům, a navíc je intenzivně a příjemně prohřeje. Můžete jej samozřejmě použít i na ruce a záda.

Pokud míříte na turistické výšlapy ať již v nížinách nebo na horách, nezapomeňte si s sebou přibalit hole na tzv. nordic walking neboli severskou chůzi. Tento typ pohybu je pro Vaše zdraví třikrát prospěšnější než obyčejná chůze bez holí. Díky zapojení paží a tím i celé horní poloviny těla budete zvyšovat svou vytrvalost, sílu a koordinaci pohybů.

holemi na nordic walking aktivujete více svalů, spálíte více kalorií a spotřebujete také více kyslíku. Vašemu tělu i duši to velmi prospěje a účinky této chůze ucítíte prakticky hned. Pokud máte problémech s pohybovým aparátem, pak Vám tyto hole rozhodně nesmějí ve výbavě na dovolenou chybět. Jsou teleskopické, s možností nastavení od 68 do 135 cm.

Jste vyznavači aktivní dovolené nebo si více odpočinete na pláži u moře či rybníka? A nemáte nějaký tip na aktivní dovolenou třeba na kolech? Napište nám do komentářů, na Vaše názory se těšíme!



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.