Pomocníci, s kterými je úklid zábavou

Pomocníci, s kterými je úklid zábavou

Jak si poradit s úklidem, aby byl příjemný? Jistě se teď ptáte, je-li vůbec možné, aby byl příjemný. S našimi pomocníky to bude ještě snadnější, než byste čekali. Pokud si vytvoříte úklidový plán a zapojíte do úklidu i naše pomocníky, bude váš domov uklizený raz dva. To vše navíc efektivně.

Prach nedostane šanci

Abyste místnosti zbavili prachu, k tomu rozhodně využijete teleskopickou prachovku, která se natáhne i k těžko dostupným místům (vysoké skříně, stropní svítidla, za radiátory apod.) Její statická vlákna snadno přitahují prach, aniž by ho rozvířila.

Na úklidu je nejméně oblíbené shýbání se k hůře přístupným místům (pod nábytek, za topení apod.). S tím vám pomůže plochá a ohebná čisticí tyč s potahem z mikrovlákna. Mikrovlákno přitahuje prach, vlákna i vlasy a pevně je drží, proto je úklid s tímto pomocníkem tak snadný. Tyč využijete při suchém i mokrém čištění.

Čisté radiátory a žaluzie

K nenápadnému usazování prachu dochází i za radiátory a v jeho mezižebří. Abyste se k nim snadno dostali, od toho tu je čistič radiátorů a ohebný kartáč na topení. Čistič radiátorů je ideální pro radiátory s žebry a jeho štíhlá hlava z mikrovlákna se dostane do každé skuliny. Oproti tomu flexibilní kartáč na topení si hravě poradí s deskovými radiátory.

Mezi lapače prachu patří i žaluzie. Prachu na nich vás zbaví tříramenná stěrka, která čistí několik lamel současně. Její část z mikrovlákna vyčistí efektivně za mokra i sucha a bez čisticích prostředků. Opačný konec stěrky je vybavený praktickým kartáčkem na rámy a okenní drážky.

Odborníci na úklid

Utěrky z mikrovlákna jsou doslova kouzelný pomocník na úklid celé domácnosti. Jejich předností je vysoká savost a antistatická vlastnost. S utěrkami z mikrovlákna nebo diamantovou utěrkou z mikrovlákna můžete čistit mokré i suché, a dokonce i bez čisticích prostředků.

 Skutečnou revoluci v úklidu přinesly parní čističe. Výkonný parní čistič s bohatým příslušenstvím vydá za několik pomocníků, a to vše bez námahy. Využijete ho na podlahy, obklady, zrcadla, okna, při čištění trouby apod. Skvělý je dokonce při odmrazování ledničky. Pára, která působí i antibakteriálně zajistí úklid i bez čisticích prostředků.

Nesmíme zapomenout na pýchu všech hospodyněk – čistou podlahu. Jak efektivně a bez námahy podlahu vytřít? Odborník na podlahy je  mop se ždímacím mechanismem. Už žádné ohýbání, ždímání a mokré ruce. S jeho plochou otočnou hlavou dosáhnete do všech rohů i pod nábytek. Ve ždímací komoře pak mop jednoduše vyždímáte.

Tito pomocníci vám přinesou nejen úlevu, ale především příjemný pocit z dobře uklizeného domova.