Nejnovější příspěvky

Jablka tradičně i netradičně

Jablka tradičně i netradičně

Září není jen začátek školy, je to taky doba sklizně jablek. Právě v tomto období se v našich zeměpisných šířkách jablka sbírají a také se z nich, jako z kvalitní a oblíbené sezónní potraviny vaří a peče. Kdo by neměl rád jablečný štrúdl nebo třeba čerstvě vylisovaný mošt? Já jsem si dnes pro Vás připravila dva výborné recepty. Jeden je tradiční jablečný dezert a druhý je méně obvyklý. Ale pokud máte, stejně jako já, rádi spojení masa a ovoce, pak Vám tyhle netradiční špízy určitě zachutnají.

Sklízíme, mrazíme a zavařujeme

Sklízíme, mrazíme a zavařujeme

Konec léta je obdobím, kdy nás zahrady odměňují za celoroční péči velkým množstvím plodů. Dozrává mnoho druhů ovoce a zeleniny a na nás je, abychom si poradili s jejich uchováním na pozdější dobu. Nastává tedy doba zpracovávání úrody, kdy nejvíce mrazíme a zavařujeme. Našla jsem pro Vás pár šikovných pomocníků a vychytávek, díky nimž se Vám to bude dařit ještě lépe, pohodlněji a v kratší době. A možná si u některých řeknete, jak je možné, že jste si je nepořídili už dřív 😊.

Potěšte své domácí mazlíčky

Potěšte své domácí mazlíčky

Věděli jste, že u nás je nejvíce psů na osobu z celé Evropy? Že jsme náruživí chataři a chalupáři, to jsem věděla a v jednom z minulých článků i zmínila. A že milujeme psy a kočky, to jsem samozřejmě dobře věděla také. Ale že jsme na úplné špici žebříčku chovatelů zvířat, to jsem skutečně netušila. Představte si, že ve čtyřech a půl miliónu českých domácností žije na dva milióny psů a milión koček. Takže je jisté, že se svým dnešním tématem strefím do vkusu v podstatě každého čtenáře😊.

Nevím, jak Váš mazlíček, ale moje kočka vyčesávání přímo miluje. A z doslechu vím, že jej mají rádi i psi. Je to vlastně druh mazlení, velmi intenzivní a příjemný. Já jsem si pořídila skvělý kartáč na zvířata, který má gumové štětiny. Nejen, že dokonale odstraní ze srsti vypadané chlupy, které se jinak roznášejí po celém bytě, ale stejně tak dobře je odstraní z oblečení a čalounění. Určitě taky znáte ten pocit trapnosti, když si návštěvy z Vaší pohovky odnášejí pozdrav v podobě chlupů Vašeho mazlíčka.

Další výbornou vychytávkou, která je prospěšná jak pro Vás, tak pro Vaše zvíře, je praktická podložka pod misky. Zajistí, aby misky na krmení a pití „neputovaly“ po podlaze a nezanechávaly nevyhnutelné stopy. Zároveň také jasně stanoví, kde je místo na krmení. Tato podložka Vám ušetří i hodně uklízení. A Vašemu mazlíčkovi zajistí komfortní krmení.  

Při procházkách venku se Vám určitě bude výborně hodit tenisový míček s lanem. Házení, chytání a aportování, to je přece ta nejlepší zábava. Váš pes se venku vyběhá a vydovádí a příjemný pohyb si s ním užijete i Vy. Tímto míčkem uděláte radost nejen jemu, ale i sobě.

Určitě jste už slyšeli o psí toaletě. Je to samozřejmě téma k diskusi, jsou chovatelé, kteří ji nedoporučují, ale upřímně, je to šikovný pomocník. Hodí se hlavně pro menší plemena, která jsou v posledních letech velmi oblíbená jako například jorkširští teriéři, čivavy apod. Je velmi vhodná také pro staré a nemocné psy a jako trénink čistoty pro štěňata. Jsou momenty, kdy opravdu není možné vyrazit ven. A pak se tato praktická pomůcka skutečně může hodit.

Vzpomínám si, že když jsem byla mladší, přišli mi psíci oblečení venku v kabátku trochu legrační. Ale s postupujícím věkem a zkušenostmi jsem zjistila, že hlavně městským pejskům, kteří jsou zvyklí na dobrodiní vyhřátých bytů, může být v zimě venku skutečně psí zima 😊.

Proto jsem také na závěr vybrala kabátek Skotty.  Je k dispozici ve svou provedeních, na menší plemena ve vel. 25 cm a na větší pejsky ve vel. 35 cm. Můžete si být jisti, že se Váš čtyřnohý přítel nebude během procházky třást zimou. Kostkovaný kabátek má hřejivou plyšovou podšívku, je nepromokavý a má praktické zapínání na suchý zip.

A co Vy, patříte k milovníkům psů nebo koček? A jaké vychytávky máte pro své čtyřnohé kamarády? Poradíte něco ostatním čtenářům? Na Vaše zkušenosti jsme velmi zvědaví, napište nám do komentářů.  

Letní péče o tělo

Letní péče o tělo

éto pomalu končí a my si uvědomujeme, že naše pokožka a vlasy dostaly během tohoto období pěkně zabrat. Časté slunění a koupání se na pleti a vlasech vždy projeví, obzvláště když jde o pobyt u moře. Silné sluníčko a slaná voda jsou sice příjemné, ale pokožku a hřívu nám zároveň pěkně vysušují. Proto je třeba se o ně řádně postarat a poskytnout jim i kvalitní regeneraci. Teď je na to přesně ten správný čas. Našla jsem pro Vás pár zajímavých produktů, které Vám v tom pomohou.

Báječné recepty z lesního ovoce

Báječné recepty z lesního ovoce

Srpen je obdobím dozrávání lesních plodů. Borůvky, maliny, ostružina a brusinky se červenají a modrají jako o závod. Neznám snad člověka, který by neměl rád lesní ovoce. Borůvkové koláče, malinová šťáva, ostružinová marmeláda a brusinkový kompot ke svíčkové, to jsou dobroty, které všichni milujeme od dětství. Já jsem si pro Vás dnes připravila pár receptů, které máme doma moc rádi a vždy se kvůli nim těšíme na pozdní léto.

S dekorem pozdního léta

S dekorem pozdního léta

Vždycky jsem měla ráda období pozdního léta. Ještě je teplo, ale už není horko. Večery a rána začínají být chladnější, více prší. Příroda se díky vyšší vláze krásně zbarvuje a dozrávají plody. Stačí se jen při procházce dívat kolem sebe. Červenají se šípky a jeřabiny a v lese rozkvétá mnoha odstíny fialové vřes. Květiny a tráva chytají druhý dech. Sklízejí se pole a také zahrádky začínají vydávat, co jsme do nich během jara a začátku léta vložili. Připomeňme si toto krásné období i v bytových dekoracích.

Srpnový les je snad nejkrásnější. Díky četnějším dešťům je v něm příjemně svěží vzduch, začínají růst houby a lesní podrosty hrají všemi barvami. Kouzelné vřesové koberce se rozprostírají v mnoha odstínech bílé, růžové a fialové. Proč si tedy nepřenést něco z té nádhery i domů?

Bohužel, natrhaný vřes rychle opadá, ve vodě mu to nesvědčí, a v bytě se mu nedaří ani v květináči. Proto jsem si pořídila tento bohatě zdobený vřesový věnec. Vypadá jako skutečný a harmonická kombinace bílé a fialové je jemná a vkusná. Tento vřes Vám navíc vydrží dlouhá léta.

Hezkou dekorací ve tvaru ovoce jsou také praktické chladicí dózy hruška a jablko. Mají dvojitou izotermickou stěnu, která udrží různé potraviny v chladu a uchová dokonce i kostky ledu. Perfektní nádobí na každou zahradní slavnost i obyčejné nedělní posezení obdržíte navíc se šikovnými kleštěmi.

K chladicím dózám se budou skvěle hodit tato zajímavá solární světla. Barevné ovoce promění originálním způsobem každý keř na bohatě plodící ovocný strom. Osvětlení si během dne nastřádá sluneční energii a večer pak zalije Vaši zahradu příjemným světlem.

Další užitečný pomocník ve tvaru jablka je kuchyňská minutka. Můžete si ji nastavit od jedné do šedesáti minut a jakmile je jídlo uvařené, zazvoní spolehlivě a hlasitě. Díky ní už nic nepřipálíte a já dobře vím, o čem mluvím. Dlouho jsem si při každé podobné nehodě umiňovala, že si ji musím koupit.

Mým posledním tipem je také jablíčko. Tentokrát je to šikovný osvěžovač do myčky nebo ledničky. Malé zelené jablko zavěsíte na horní koš myčky na nádobí nebo kamkoli do chladničky a s nepříjemným zápachem je konec. V myčce vydrží příjemná vůně až 25 cyklů mytí a v chladničce dokonce přes měsíc!

Jakým dekoracím dáváte přednost Vy? Oblíbili jste si v našem sortimentu něco, co byste doporučili i ostatním zákazníkům? Za Vaše zkušenosti budeme moc rádi, napište nám do komentářů, těšíme se!

Druhá půlka prázdnin začíná, co dělat, když prší?

Druhá půlka prázdnin začíná, co dělat, když prší?

První polovina prázdnin je pryč. Také máte pocit, že čím jsme starší, tím nám ten čas utíká rychleji? Vzpomínám si, jak jsem si jako dítě volno užívala a měla dojem, že letní dny jsou přímo nekonečné. Letošní srpen by podle předpovědí mohl přinést trochu vláhy, však je jí také velmi třeba, takže jsem pro Vás vybrala pár tipů na zábavu s dětmi, když zrovna počasí nepřeje hrátkám venku. Schovejte vše, co má displej a zkuste pozornost dětí přitáhnout ke klasickým deskovým hrám. Užijete si to i Vy!

Nepodceňte aktivní dovolenou

Nepodceňte aktivní dovolenou

Mnoho z nás, kdo má sedavé zaměstnání, si rád vyrazí na aktivní dovolenou. Může být turistická, cyklistická nebo jinak „sportovní“. A právě v tomto období nám hrozí nejvíce nepříjemných událostí. Když se tedy zvedneme z kancelářské židle, jsou naše lehce zlenivělá těla náchylná na drobná poranění, ať už z únavy, nepozornosti či přetížení. Proto jsem pro Vás dnes vytipovala několik zajímavých produktů, které Vám zpříjemní a ulehčí minimálně první dny Vaší aktivní dovolené.

Dezerty z grilu

Dezerty z grilu

Receptů na grilování masa je spousta. Můžete grilovat hovězí i vepřové steaky, hamburgery (my jsme si doma velmi oblíbili ty z mletého krůtího masa), různé druhy špízů, ale také sýry. Hitem poslední doby je například výborný sýr halloumi. Já jsem se ale rozhodla nenosit tzv. dříví do lesa a dnes se s Vámi podělím o tři skvělé recepty na grilované dezerty. Ve všech případech se jedná o ovoce, protože po grilovaní by se do nás jiný druh dezertu už stejně nevešel😊.

Grilované banány

Suroviny: banány podle počtu strávníků, citrón, šlehačka, skořicový cukr, čokoládová poleva (rozpuštěná čokoláda na vaření s kouskem másla a mléka nebo hotová poleva v láhvi), mleté ořechy na posypání (ideální jsou vlašské)

Postup: Banán rozřízneme na dvě poloviny, položíme na alobal, zakapeme bohatě citrónem a posypeme skořicovým cukrem a ořechy. Zabalíme a grilujeme přibližně 5 minut. Po upečení rozbalíme, ozdobíme šlehačkou a pokapeme čokoládovou polevou.

Náš tip: Nemusíte používat jen čokoládovou polevu, výborná je také například karamelová. Pro opravdové fajnšmekry je tu pak ještě možnost flambování.

Grilované broskve

Suroviny: broskve, máslo, citrón, třtinový cukr

Postup: Broskve nakrájíme na půlky. Na pánvi připravíme marinádu. Rozpustíme několik lžic cukru a než zkaramelizuje, zředíme jej šťávou z citrónu. Pak do omáčky přidáme kousek másla. V teplé lázni necháme broskve marinovat cca hodinu. Pak už je můžeme rovnou grilovat. Hotové broskve zdobíme šlehačkou a mletými ořechy.

Náš tip: Zbylou marinádou můžete ještě broskve polít, než je před podáváním dozdobíte šlehačkou a ořechy.

Grilovaný ananas

Suroviny: ananas, med

Postup: Ananas nakrájíme na plátky a potřeme medem (pokud máme med hodně hustý, můžeme ho trochu naředit horkou vodou). Ananas necháme asi hodinu odležet, pustí hodně šťávy (z té si můžeme udělat výbornou domácí limonádu, stačí přidat led, limetku a trochu máty). Po hodině můžete plátky ananasu rovnou grilovat. Stačí pár minut z každé strany.

Víte, že…. Grilovaný ananas nemusíte podávat jen jako dezert. Výborně se hodí také jako příloha k masu. Obsahuje totiž velké množství enzymů, které napomáhají trávení. Proto je, především v Jižní Americe, podávají jako přílohu k pečenému a grilovanému masu.

Potěšily Vás dnešní recepty? Co grilujete doma nejraději Vy? Už jste zkoušeli grilovat ovoce? Podělte se s námi o nějaký zajímavý rodinný recept, budeme rádi!