Rozsviťte zimní večery

Rozsviťte zimní večery

I když by se od zimního slunovratu 21. 12. dny měly prodlužovat, zatím to ještě není tak patrné. Posuny totiž probíhají doslova po minutách. Tedy i když je vše na dobré cestě, večery jsou ještě pořád hodně dlouhé kvůli brzkému stmívání. Ale s tím se určitě dá něco udělat. Vneste do svých domovů více světla, které může být klidně i umělé, protože i to Vám podle nejnovějších výzkumů dokáže prokazatelně zlepšit náladu. A samozřejmě v mnoha případech i vylepšit interiér. Přečtěte si, jak na to!

Leden a vůbec celé zimní období je časem, kdy se více než kdy jindy těšíme po náročném pracovním dni domů. Jsme unavení z věčné tmy, do které vstáváme a za které se vracíme do svých domovů. Těšíme se na odpočinek, na své blízké, ale také na dobré jídlo. Zkrátka na hřejivou náruč domova.

Abyste se za zimních večerů doma cítili skutečně dobře a příjemně zrelaxovali do dalšího dne, doporučuje se mimo jiné nešetřit světlem. Jeho vysoce pozitivní vliv na člověka je vědecky prokázán. Výzkumníci z torontské univerzity zjistili, že světlo zlepšuje náladu, zvyšuje fyzickou i psychickou zdatnost a zkvalitňuje tak nejen dobu bdělosti, ale kupodivu i spánek.

Ze široké nabídky svícnů na klasické svíčky jsem vybrala tento umělecky modelovaný květ z keramiky. Můžete do něj dát jak čajovou, tak vysokou svíčku a výsledek bude vždy dokonalý. Krásný a elegantní bytový doplněk bude nenápadně osvětlovat menší stůl nebo komodu.

V posledních letech se v oblasti osvětlovacích produktů dostaly do popředí zájmu zdroje LED. Tyto nízkoenergetické diody jsou nejen úsporné, ale dokáží vydávat světlo různých barev. Už dávno není pravdou, že světlo vydávané „ledkami“ je bílé a tím pádem neútulné. Vyzkoušejte tyto noblesní stolní svíčkyse stojánkem, které Vám doma vmžiku vyčarují stylovou atmosféru

A co teprve exkluzivní třpytivá skleněná lampička, jež bude stejně jako výše uvedené svícny skvěle působit v páru. Každou místnost zalije příjemným zlatým světlem a Vám i Vašim hostům dodá slavnostní náladu. V podobném stylu je také další luxusní lampička, jejíž světlo díky speciální úpravě stínítka vypadá, jako by proudilo přes zlatě zbarvená peříčka. Proto bude ideální do obývacího pokoje nebo do ložnice jako příjemné náladové osvětlení.

Sice už je po Vánocích, ale mnoho z nás doma ještě vánoční výzdobu nesklidilo. Já jsem si pořídila velmi originální soupravu LED dekorací – jedná se záclonu, ubrus a povlak na polštář. Všechny tři díly spolu perfektně ladí a každému pokoji dodají teplé a útulné světlo. Můžete je zapnout odděleně, nebo si lze objednat jeden dálkový ovladač pro všechny tři.

Abychom nezapomněli na vstupní prostory a vchod do domu či chalupy, doporučila bych Vám solární nástěnnou lampu s pohybovým senzorem. Ta se přes den nabíjí a ukládá energii, aby se večer rozsvítila a dodala bezpečí i v noci. Díky této lampě už nebudete nikdy chodit venku potmě a navíc může odradit i případné zloděje.

Na závěr mám pro vás opravdovou lahůdku. Působivý obraz s motivem zasněžené vesnice ve světle lamp má ještě originální vychytávku – detektor pohybu, který spouští krásnou vánoční melodii. Je samozřejmé, že se jedná o sezónní dekoraci, ale věřte, že skutečně potěší a pobaví nejen Vás a Vaši rodinu, ale i Vaše návštěvy. Melodie jde pochopitelně vypnout, takže po Vánocích se už můžete kochat jen světelným efektem.



2 thoughts on “Rozsviťte zimní večery”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.