Léto s domácí zmrzlinou

<strong>Léto s domácí zmrzlinou</strong>

Letošní léto hrdě dokazuje, že má sílu a předvádí plejádu horkých dnů. Právě slunečné dny zvyšují spotřebu osvěžujících nápoj a pokrmů.

Proto jsme si pro vás připravili báječný recept na domácí zmrzlinu, na jejíž přípravu nebudete potřebovat výrobník zmrzliny.

Jahodová zmrzlina

Na zmrzlinu budete potřebovat:

  • 200 g jahod
  • 400 ml zakysané smetany
  • 100 ml Salka
  • 100 ml smetany na vaření
  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy:

  • Žloutky utřete s cukrem do pěny. Přidejte Salko, smetanu na vaření a zakysanou smetanu
  • Z bílků ušlehejte pevný sníh a vmíchejte ho do směsi.
  • Odlijte trochu vzniklé hmoty a přidejte většinu rozmačkaných jahod.
  • Zbylé jahody dejte stranou
  • Směs s jahodami a směs bez jahod nalijte společně do mísy a zlehka promíchejte. Tím vytvoříte barevnou kresbu.
  • Nakonec přidejte zbytek rozmačkaných jahod a dejte do mrazáku.
  • Aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a krystalky ledu, je nutné ji několikrát vyndat a promíchat, dokud nezmrzne.
  • Míchání je potřebné proto, aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a ledové krystalky. Optimální interval pro míchání je po 45 minutách. Po 2 hodinách bude zmrzlina hotová.
  • Před podáváním nechte zmrzlinu cca 15 minut povolit.

Ušlehat, rozmixovat a zmrazit

Zmrzliny se dají připravovat různě, a proto pro vás máme pomocníky pro různé zmrzlinové recepty.

Na výrobu zmrzliny najdete na internetu mnoho receptů, tak překvapte své blízké každý den jinou, vlastnoručně vyrobenou.