Pomocníci pro vánoční pečení

Pomocníci pro vánoční pečení

Už jsme až po uši v adventním období, a to je v mnoha českých domácnostech časem pečení vánočního cukroví. Někdo peče pět druhů a jiný patnáct, ale všem se určitě budou hodit báječní pomocníci. Ty nejlepší vychytávky pro vánoční pečení naleznete v tomto článku.

Nebaví vás vykrajovat cukroví po jednom? Pak tu pro vás máme nápaditou vykrajovací formu na hromadné vykrajování. Stačí jen jednou přitisknout na těsto a máte 28 kousků cukroví vykrojených najednou a připravených k pečení.

Podobnou formu, ale plastickou, nabízíme i na vanilkové rohlíčky. Jistě jste to také zažili, že není jednoduché udělat jeden rohlíček jako druhý. Ale s tímto plechem na rohlíčky se vám to zaručení podaří. S jeho pomocí uděláte najednou 42 rohlíčků, jeden jako druhý! A ještě k němu dostanete zdarma stěrku na těsto.

Také máte tak rádi domácí pečení esíčka? S naší stříkačkou na těsto vám to půjde jedna radost. Snadno se ovládá a můžete ji použít také na zdobení dortů a dezertů krémem či šlehačkou. Stříkačka má dvacet nástavců na cukroví a čtyři trysky na těsto, smetanu a krémy a podobně.

Troufáme si říci, že linecké cukroví je po vanilkových rohlíčkách asi nejoblíbenějším druhem. Abyste měly vykrojené motivy jeden jako druhý a aby to nebyla jen obvyklá kolečka, máme pro vás roztomilá vykrajovátka. Ve 3dílné sadě naleznete tři kouzelné motivy – srdíčko, kolečko a hvězdičku.

Kdo by neměl rád jablka v županu! Tento oblíbený dezert se vám bude dělat doslova jako po másle v naší speciální formě. Stačí si připravit dobré těsto a hezky nakrájet jablka. K tomu vám doporučujeme mimořádně šikovného pomocníka odstraňovač jadřinců. Tato senzační vychytávka z ušlechtilé oceli se jednoduše vtlačí do jablka nebo hrušky a ohryzek je pryč. Pak snadno připravíte oblíbené smažené ovocné kroužky v těstíčku.

A rozhodně nezapomeňte na BOZP neboli bezpečnost a ochranu zdraví při práci. Také máte doma propálené chňapky? Tak ty na vánoční pečení určitě nepoužívejte. Vaše ruce si zaslouží víc a speciální chňapky s hliníkovou vrstvou proti popálení stojí jen zlomek toho, co investujete do vánočního cukroví. Nechcete si přece zkazit Vánoce popálenýma rukama. Ať vám to i na Štědrý den sluší v šatech s krátkým rukávem!

Co u vánočního pečení nesmí chybět Vám? Ať už je to nějaká šikovná vychytávka nebo třeba horký punč, napište nám do komentáře.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.