Nejnovější příspěvky

Výběr těch nejlepších babských rad

Výběr těch nejlepších babských rad

Zbavte se vodního kamene, špíny v kuchyni i nepříjemného zápachu z ryb. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší babské rady! Vsaďte na všestranný ocet Ocet je univerzální pomocník v domácnosti, který si poradí s vodním kamenem, mastnotou i plísní. Použít ho můžete třeba při čištění myčky. Stačí nalít šálek […]

Na co v srpnu na zahradě nezapomenout?

Na co v srpnu na zahradě nezapomenout?

Inspirujte se naším seznamem letních prací a užijte si pohled na krásnou zahradu a bohatou úrodu. Braňte zahradu před škůdci V srpnu se daří škůdcům jako jsou třeba mšice. Díky postřiku se zbavíte nechtěných parazitů co nejdříve. Vaši zahradu ale ohrožují i i ptáci, kteří pořádají […]

Dezerty, které připravíte do 20 minut

Dezerty, které připravíte do 20 minut

Panna cotta s malinovou omáčkou

Ingredience:

  • Rostlinný olej
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté želatiny
  • 2 ks skořice
  • 200 g malin
  • Cukr

Postup:

  1. Dejte do misky 2 lžíce vody a přidejte želatinu. Nechte 5 minut v klidu, aby želatina stihla nabobtnat. Připravte si 4 menší formičky a vymažte je olejem. Do hrnce vlijte smetanu, přidejte cukr, skořici a přiveďte směs k varu. Povařte želatinu dvě minuty a smíchejte s krémem.
  2. Přeceďte směs a nalijte ji do připravených formiček. Ty pak dejte asi na 5 hodin vychladit do lednice. Po uplynutí potřebného času dezert vyndejte a vyklopte. Pro přípravu krému rozmačkejte maliny vidličkou s cukrem, vychlaďte je a ozdobte s nimi hotovou panna cottu.

Tiramisu

Ingredience:

  • 5 lžic moučkového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • 2 balení piškotů
  • 1 šálek kávy
  • 1 lžíce tuzemáku
  • Kakao

Postup:

  1. Ušlehejte z bílků sníh a žloutky vyšlehejte dohromady s cukrem do pěny. Ke žloutkům pak přidejte mascarpone a sníh.
  2. Namáčejte piškoty do kávy a tuzemáku a skládejte je postupně na dno formy. Na piškoty naneste trochu krému a přidejte další vrstvu piškotů. Na vrch dezertu naneste zbytek krému, posypte kakaem a dejte vychladit do lednice.

Rychlé kokosky

Ingredience:

  • 150 g moučkového cukru
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 100 g čokolády na ozdobení

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience dohromady. Ze směsi vytvořte malé hromádky se špičkou nahoře. Vložte do trouby a čekejte, dokud kokosky nezrůžoví.
  2. Hotové kokosky vytáhněte z trouby a posypte silnou vrstvou kokosu. Pro výraznější chuť je můžete namočit v rozpuštěné čokoládě.
Jak na červenou barvu v interiéru?

Jak na červenou barvu v interiéru?

Červená je barvou lásky, energie, vášně a štěstí. Do interiéru vnese teplo a příjemnou atmosféru, nesmí se to s ní ale přehnat. Podívejte se, na jakých místech se bude červená barva u vás doma vyjímat nejlépe. Červená rozproudí krev v žilách Výrazné tóny červené zvyšují krevní […]

Jak na dokonalou zahradní slavnost?

Jak na dokonalou zahradní slavnost?

K létu neodmyslitelně patří grilovačky, setkávání s přáteli a spousta dobrého jídla a pití. Jak se na zahradní slavnost připravit, aby byla zkrátka nezapomenutelná? Ohromte originální dekorací Natáhněte na váš altánek světelný řetěz s květinami, na stůl postavte svícen ve tvaru květu a cestičku k domu ozdobte solárními lucernami. […]

Levandulová inspirace: zařiďte si domov ve stylu Provence

Levandulová inspirace: zařiďte si domov ve stylu Provence

Jedinečnou vůni levandule a krásu jejích fialových kvítků jednoduše milujeme. Vybrali jsme proto hned několik dekorací a kosmetických přípravků, které vás přenesou na kouzelná levandulová pole.

Vypěstujte si vlastní levanduli

Levandule nejen krásně vypadá a voní, ale je i velmi praktická. Její specifická vůně totiž odpuzuje komáry a chrání tak před otravným hmyzem a nepříjemnými štípanci. Vypěstovat vlastní levanduli přitom není žádná věda, na zahrádce nebo na balkoně to s pěstební sadou zvládnete raz dva. Levandule je nenáročná rostlina, která bez problémů zvládne i velká sucha a horka.

Fialová, kam se podíváš

Jak doma navodit tu správnou atmosféru pohody a harmonie? Vybavte váš interiér dekorací s motivem levandule! Na balkón si můžete pořídit třeba levanduli v truhlíku, která přežije každé počasí. Obývací pokoj nebo jídelnu pak můžete oživit fialovou vázou s kyticí levandule uvnitř. Na okně se bude hezky vyjímat obraz s potiskem záclonky s levandulí , u nedělního oběda zase můžete oslnit levandulovou sadou prostírání.

Usínejte s vůní levandule

Pokud vás trápí problémy s usínáním, máme pro vás snadné řešení: zásobte vaši ložnici levandulí. Tahle rostlinka je totiž osvědčeným pomocníkem při usínání. Levandule uvolňuje napětí, uklidňuje a harmonizuje tělo i duši, navíc krásně voní. Naneste před spaním na spánky roll-on s levandulovým výtažkem a uvidíte, jak sladce se vám bude spát.

Zaručené tipy, jak si užít zábavné léto s dětmi

Zaručené tipy, jak si užít zábavné léto s dětmi

Prázdniny, to je moře volného času pro děti a vyčerpávající úkol pro jejich rodiče, kteří ratolesti musí nějak zabavit. Podívejte se na 5 vyzkoušených tipů na letní aktivity, které budou bavit vaše děti i vás. Zahrajte si deskové hry Vyrušte děti od hraní počítačových her […]

Vyspěte se do růžova! Podle čeho vybrat povlečení?

Vyspěte se do růžova! Podle čeho vybrat povlečení?

Jak si kdo ustele, tak si i lehne. Proto byste kromě výběru postele neměli podcenit ani výběr správného ložního prádla. Jak vybrat to správné povlečení, ve kterém se vám bude spát jako v bavlnce? Zaměřte se na materiál V posteli trávíme až třetinu života, měla by proto […]

5 tipů, jak doma skladovat potraviny

5 tipů, jak doma skladovat potraviny

Jak správně uložit potraviny, aby vydržely co nejdéle čerstvé? Připravili jsme pro vás několik šikovných triků, díky kterým ušetříte suroviny, peníze i energii.

Řiďte se vlhkostí v ledničce

Základní pravidlo zní: věci v ledničce skladujte podle míry vlhkosti. U horních polic v ledničce se drží nižší vlhkost, proto do přihrádek v dolní části patří potraviny, které by se mohly snadno vysušit. Na dno ledničky tak přijde hlavně ovoce a zelenina. Jablka, hrušky, jahody a další ovoce můžete uskladnit v praktickém košíku a mít tak všechno jednoduše na očích.

Co do vrchních polic?

Teplota v horní části ledničky je o něco vyšší, je to proto ideální místo například pro zbytky pokrmů, dezerty, vejce a potraviny, které se po otevření mají uchovat v chladu. Jídlo můžete schovat do několika dóz pro zachování čerstvosti, abyste si vaše nedojedené sendviče nebo navařené buchty mohli vychutnat i později.

Do ledničky nepatří vše

Rozhodně byste v ledničce neměli skladovat rajčata, brambory, dýni, med, banány, ananas, cibuli ani česnek. Stejně tak držte dál od ledničky i bazalku a další bylinky. Uvnitř totiž snadno ztratí chuť i vůni a nasáknou pachy dalších potravin. Dívejte se na ně jako na květiny, které byste v květináči také do lednice nestrčili. Bylinkám se nejvíce daří v květináčích, které jako bonus zkrášlí váš domov.

Mouku nasypte do uzavíratelných dóz

Suché potraviny jako je pečivo, mouka, cukr, sůl, těstoviny, rýže nebo sušenky patří do uzavíratelných dóz. Tenhle typ surovin totiž snadno podléhá okolní vlhkosti i cizím pachům a rychle se tak kazí jejich kvalita. Až se vrátíte domů z nákupu, nasypte sypké věci z originálních obalů do dóz a chleba umístěte do chlebníku z nerezové oceli.

Využijte ledovou sílu mrazáku

Není lepšího pomocníka pro dlouhodobé uchovávání potravin než mrazák. Kdo by neměl rád pizzu, rybu nebo zmrzlinu a nanuky? Snažte se v mrazáku udržovat řád a rozdělte potraviny nejen podle typu, ale i podle počtu jednotlivých porcí. Vždy si tak vyndáte jen tolik, kolik zrovna potřebujete. Pro ještě lepší přehled použijte samolepicí etikety na obaly, ať hned víte, po čem sáhnout.