Připravte zahradu na jaro! 4 tipy, jak na to

Připravte zahradu na jaro! 4 tipy, jak na to

Ostříhat větve stromů, provzdušnit půdu nebo vyplít skalku. Na co teď s příchodem jara nezapomenout? Přečtěte si náš blog!

Prostříhejte ovocné stromy a keře

Pomocí zahradních nůžek prostříhejte především větve jádrovin a bobulovin. Patří mezi ně třeba jabloň, hrušeň, kdoule, angrešt, rybíz, ostružiny nebo vinná réva. Začněte u drobného ovoce, pak pokračujte k přestárlým jádrovinám a nakonec odstraňte plané výhonky.

Ošetřete rány na stromech

Vezměte si k ruce stromový balzám nebo štěpařský vosk a ošetřete rány na stromech způsobené zimním mrazem. Kmeny stromů natřete vápenným mlékem, abyste desinfikovali borku a ochránili strom před náhlým zahříváním slunečními paprsky.

Provzdušněte trávník

Trávník prokypřete vertikálním i horizontálním směrem. Potom ho postříkejte roztokem zelené skalice. Ta trávníku dodá potřebnou výživu. Počkejte pár dní a pak na trávu nasypte vápno nebo trávníkové hnojivo.

Vyplejte skalku

Pokud máte na zahradě skalku, pusťte se do jejího okopávání a pletí. Stejně jako u trávníku provzdušněte půdu, na kterou potom aplikujte dusíkaté hnojivo. Na závěr zbavte skalku plevele a  z půdy odstraňte také uhynulé rostliny.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.