Zbavte se bolesti zad! Vyzkoušejte tyhle 4 triky

Zbavte se bolesti zad! Vyzkoušejte tyhle 4 triky

Zdravý pohyb, opora zad a kvalitní spánek. Sepsali jsme pro vás vyzkoušené tipy, jak se jednou provždy rozloučit s bolestí zad.

Zacvičte si

Zatočte s bolestí zad pomocí zdravého pohybu. Zacvičte si s ručním trenažérem, posilovací pomůckou pro celé tělo nebo vyzkoušejte pohybový trenér. Pravidelným pohybem zabráníte zatuhnutí svalů a udržíte svaly v kondici.

Dopřejte zádům oporu

Zlepšete držení těla díky pevné opoře zad. Podporuje horní část těla, pomáhá držet ramena ve správné pozici a uvolňuje tlak v bederní oblasti. Záda zpevníte také zádovým pásem, který který podporuje pevné držení a poskytuje oporu oslabenému svalstvu.

Pořádně se vyspěte

Nespavost jde ruku v ruce s bolestí zad. Zaměřte se proto na kvalitu spánku. Před ulehnutím do postele uvolněte ztuhlé svaly pomocí masážních válečků a snižte intenzitu osvětlení i teplotu v místnosti. Nedívejte se už do mobilu a provoňte vzduch levandulí.

Narovnejte se

Taky vám doma říkali, ať se nehrbíte? Řiďte se touhle radou hlavně při sezení v křesle nebo na židli. Pokud celý den sedíte, dopřejte si několikrát za den krátké přestávky a jděte se na chvíli projít.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.