Lehká a zdravá zeleninová polévka

Lehká a zdravá zeleninová polévka

Na přelomu jara a léta již mnoho z nás myslí na koupání. Především ženy pak kontrolují, kolik v zimě přibraly a jak budou jejich těla vypadat spořeji oděná. Časopisy se hemží radami a dietami, jak co nejrychleji zhubnout do plavek. Ať již podlehneme nebo ne, lehká a zdravá zeleninová polévka nám udělá dobře vždy.

Je plná vitamínů, minerálů, ale hlavně vlákniny, která je pro hubnutí i správné fungování tělesných pochodů velmi důležitá. Tato polévka Vás zasytí a zároveň dodá mnoho prospěšných látek bez zbytečného zahušťování moukou. Zeleninu si můžete obměnit dle své chuti. Zamávejte svým kilům nenásilně a zdravě, přejeme Vám dobrou chuť!

INGREDIENCE
3 brambory
3 mrkve
3 růžičky květáku
3 růžičky brokolice
3 stroužky česneku
kousek celeru
svazek jarní cibulky

mixérZeleninu (brambory, mrkev, květák, brokolici a celer) očistíme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Dáme vařit asi do 1,5 – 2 litrů vody, podle toho, kolik chceme polévky mít a jak ji chceme mít hustou, a vaříme do měkka cca 20 minut.

Pokud se nám nechce zeleninu strouhat, můžeme ji dát vařit celou a když změkne, rozmixovat ji ponorným mixérem.

Nakonec přidáme na půlkolečka pokrájenou jarní cibulku, prolisovaný (osolený) česnek a posypeme bylinkami podle své chuti např. pažitkou, petrželkou apod. Lehce osolíme mořskou solí (tu lze dát už do česneku, chuť se pak lépe rozvine).

Polévka je hodně hustá, takže ji rozhodně nemusíme zahušťovat jíškou, jen necháme nakonec rozpustit lžíci másla.

Náš tip: pokud máte raději středomořskou chuť, nahraďte máslo kvalitním panenským olivovým olejem.

Vyzkoušeli jste náš recept? Pak jste určitě o něco lehčí a můžete si užívat krásné letní počasí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.