Švestky ve slaninovém kabátku

Švestky ve slaninovém kabátku

Dnes vám přinášíme recept na grilovanou pochoutku, kterou si zamiluje každý, kdo ji ochutná. Jedná se o velmi oblíbené spojení sladké a slané chuti tentokrát v podobě sušených švestek a slaniny. Vyzkoušejte ji a nebudete litovat! Tyhle speciální švestky jsou opravdu zážitkem!

Pro 2 osoby budete potřebovat:

1 balení sušených švestek bez pecek, 200 g anglické slaniny na plátky, 100 ml koňaku, brandy nebo portského vína (alkohol je možné vynechat)

Švestky doporučujeme před přípravou omýt, protože často bývají kvůli barvě ošetřené tzv. sířením (může způsobit nevolnost).

Pokud negrilujete pro děti, pak můžete nechat švestky několik hodin (nebo celou noc) marinovat v alkoholu, který máte rádi. Ale není to vůbec nutné, tato pochoutka chutná skvěle i bez toho.

Pokud se vám chce, do švestek můžete vsunout mandli, chuťový zážitek je pak ještě o něco zajímavější a křupavější.

Náš tip: místo mandle vložte do švestky malý kousek zrajícího sýra (Niva). Každou švestku obalte proužkem slaniny a spíchněte párátkem. Pak již můžete grilovat na jakémkoli typu venkovního grilu nebo i klidně doma v troubě.

Za cca 10 minut je slanina dozlatova upečená a tato fantastická grilovaná jednohubka hotová. Podávejte teplé s bílou bagetkou či toustem. Párátka ve švestkách ponechte kvůli jednoduchému servírování.

Čím pohostíte své hosty při letní grilovačce Vy?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.