Což takhle dát si špenát?

<strong>Což takhle dát si špenát?</strong>

Jaro září veselými barvami, ale nejvíce svěží a šťavnatou zelenou v mnoha odstínech. Dostat ji na talíř bude jednoduché.

Máme pro vás báječný recept, v kterém je zelená barva hojně zastoupená, a navíc je náramně chutný.

Co byste řekli na lahodnou špenátovou roládu? Že nejste proti? Tak pojďme na to:

Na těsto budete potřebovat:

  • 400 g čerstvého listového špenátu
  • 5 žloutků
  • 50 g měkkého smetanového sýra
  • 1 zarovnaná kávová lžička soli
  • 3 zarovnané polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 zarovnaná kávová lžička kypřícího prášku
  • 5 ks ušlehaných bílků

Na náplň:

  • 1 balení Crème fraîche nebo zakysanou smetanu
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 zarovnaná kávová lžička soli
  • 1 zarovnaná polévková lžíce tymiánu
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 12 ks sušených rajčat

Příprava:

Špenát spaříme horkou vodou (po dobu 2 minut). Hned poté ho scedíme a vymačkáme z něj vodu. V míse smícháme špenát se žloutky, smetanovým sýrem, solí, moukou a kypřícím práškem. Všechny suroviny v míse rozmixujeme ponorným mixérem. Bílky v jiné míse vyšleháme ručním šlehačem na nejvyšší stupeň, aby byly tuhé a zlehka vmícháme do špenátové směsi. Vzniklé těsto stejnoměrně rozetřeme na plech (30x 40 cm), který jsme předtím vyložili pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.

  • Elektrická trouba: 180 °C
  • Horkovzdušná trouba: 160 °C
  • Plynová trouba: 180 °C

Upečený plát překlopíme na další pečicí papír, který jsme posypali parmazánem. Z plátu stáhneme papír, na kterém se pekl a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme náplň smícháním Crème fraîche nebo zakysané smetany, s česnekem, solí a tymiánem.

Vychladlý plát potřeme náplní, poklademe nakrájenými sušenými rajčaty a zarolujeme. Roládu dáme ztuhnout do ledničky nejméně na 2 hodiny.

Co k pečení rozhodně využijete

Náš skvělý e-shop má pro pečení mnoho pomocníků. Vybrali jsme pro vás ty, které k dnešnímu pečení rozhodně využijete

S našimi pomocníky se to rozhodně lépe peče nebo vaří. Usnadní vám nejen práci, ale také ušetří mnoho času i energie.

Přejeme vám dobrou chuť.