Vaříme a pečeme s lehkostí

Vaříme a pečeme s lehkostí

Tak, jako si vaření a pečení někdo užívá a realizuje se v něm, na opačné straně zase stojí ti, kteří tyto činnosti dělají jen z nutnosti.

Aby vaření a pečení bylo zábavné a konečný výsledek stál za to, je důležité vařit v příjemném prostředí a se schopnými kuchyňskými pomocníky.

Zdravé a chutné v jednom

Chutné a zdravé jídlo je v dnešní době už samozřejmostí a jeho příprava je snadnější, než byste čekali. S parním hrncem připravíte kompletní jídlo plné vitamínů a bez námahy.

Kouzelná pánev

U vaření nemusíte strávit dlouhý čas. Existují rychlé, a přitom chutné recepty, které jsou hotové ve chvilce. Kupříkladu různé obměny selské omelety.  Protože se omeleta na pánvi nemíchá a peče se z obou stran, často hrozí, že se nám při otáčení potrhá. Tomu se dá snadno předejít s dokonale praktickou, otáčecí pánví. Pokrmy se na ní nepřipékají – o to se už postará keramická nepřilnavá vrstva. Navíc pánev snadno rozdělíte na dvě a využijete je i při pečení v troubě.        

Rozseká snadným pohybem

Do mnoha pokrmů je třeba suroviny pokrájet nadrobno.  S tím vám hravě pomůže multi sekáček, který nepotřebuje žádný zdroj energie. Jednoduše stlačíte jeho vrchní část a tento pohyb spustí do pohybu sekací nože.

Nerezová metla dokáže zázraky

Nesmíme zapomenout na to, že metličky a vařečky jsou sice nenápadné, ale velmi důležité pomocnice při vaření. Jedna z těch, které mohou směle konkurovat i mixéru je magická metla. Ušleháte s ní bílek až do sněhu, vyšleháte omáčky dohladka to všechno i v hrnci na rozpálené plotýnce. Metla je totiž nerezová a její spirálovitá část zabrání připékání.

Pečení, které vás bude bavit

Pokud jste milovníci pečení, jistě vás zaujme nepřilnavá teflonová fólie do kulaté formy. Použít ji můžete více než 1000krát. Je odolná teplotám do 260 °C a jednoduše ji umyjete v myčce.

Pokud se obklopíte schopnými kuchyňskými pomocníky, půjde vám vaření a pečení rychleji a snáz od ruky. To už je dost pádný důvod, aby se z vaření a pečení stala příjemná zábava, nemyslíte?