Boty, na kterých všechno stojí

Boty, na kterých všechno stojí

Boty jsou důležitá součást našich životů. Považujeme je za samozřejmost a jen těžko si představíme, že bychom v každém ročním období chodili bosí. Mají jedinečnou historii a první zmínky o předchůdcích bot sahají až do roku 1600 př. n. l., kdy si lidé balili nohy do kůže, aby je chránili. Hned po těchto kožených obalech přišly na řadu sandály, které byly obzvlášť populární ve starém Egyptě, Řecku a Římě. Tyto způsoby zakrývání nohou daly vzniknout indiánským mokasínům a odtud už byl jen krůček k ostatním typům obuvi.

Jak si boty vyšlapaly cestu k pohodlí

Historie moderní obuvi se začala psát v polovině 19. století. Vynálezy v podobě strojů na sešívání horní a spodní části obuvi umožnily její hromadnou výrobu. Tehdy vynálezci a odborníci přišli na to, že je důležité, aby pár bot odpovídal tvaru pravé a levé nohy. Do té doby se totiž každá z bot dala obout na obě nohy. Když se k výrobcům přidali odborníci z řad lékařů, poukázali na to, jak moc důležitá je dobře padnoucí obuv, která netlačí, je přiměřeně široká a maximálně pohodlná.

Boty pro každou příležitost

Protože léto stále nekončí, máme pro vás v naší nabídce pohodlné pantofle , které se hodí k sukni, šatům i ke kalhotám. Ve stejném duchu jsou ušité i elegantní a velmi pohodlné boty na klínku.

Mezi sportovně elegantní boty patří pohodlná vycházková obuv , v které vás rozhodně nohy bolet nebudou. Do nepříznivého počasí je důležité zvolit nejen pohodlnou, ale především uzavřenou obuv. A do opravdu deštivého počasí do města i na zahradu využijete polstrované holínky v moderním károvaném vzhledu. Slibujeme, že v nich vaše nohy zůstanou v teple a suchu.

Pro milovnice balerínek máme báječné boty s asymetrickými pásky, které bezpečně tlumí došlap.

Nesmíme zapomínat na vhodnou obuv také doma. Pro maximální pohodlí najdete v naší nabídce pantofle v několika atraktivních barvách a měkkou výplní.

Zdravé nohy v pohodlí

Velmi často je nutné vnitřek obuvi korigovat tak, aby chodidla byla ve správné poloze. To vše se totiž odráží na celkovém držení těla. Mezi důležité doplňky patří multifunkční vložky do bot, jejichž polstrování odlehčí bříškům prstů, optimálně podepřou nožní klenbu a měkce odpruží došlap. Oblíbené jsou také anatomicky tvarované podpatěnky, které jsou vyrobené z paměťové pěny a použitý high-tech materiál příznivě reaguje na tělesné teplo. Díky tomu se chodidlu dokonale přizpůsobí a chrání citlivé paty před otlaky a mozoly.

Mít zdravé nohy a jistou chůzi je pro nás velmi důležité. Opatrujte je, hýčkejte tou správnou péčí a kvalitní obuví.