Podzimní zahrada a domov

<strong>Podzimní zahrada a domov</strong>

Zahrada se na podzim připravuje k blížícímu odpočinku a pro nás to znamená několik důležitých kroků. Slunečné počasí a teploty babího léta nám ještě přichystají příjemně strávené chvíle venku, a proto můžeme začít zahradu ukládat postupně.

Posekejte a vertikutujte trávník

V období září až října trávu posekejte a nechte proschnout. Vezměte si na pomoc šikovný vertikutátor, který trávníku dopřeje blahodárnou proceduru. Zajistí mu lepší přístup slunce, živin, vláhy a vzduchu. Zároveň ho zbaví mechu, plevele a všeho, co do zdravého trávníku nepatří. Po tak důležitém zásahu bude na jaře silnější a zdravější.

Shrabejte listí

Listí shrabujte pravidelně, aby se pod ním netvořila plíseň. Pro hrabání na trávníku nebo dlažbě se skvěle hodí lehké hrábě, jejichž hroty jsou flexibilní. Shrabané listí pak nasypejte třeba do prostorné zahradní tašky a pohodlně odneste až na kompost.

Záhony a dlažbu zbavte plevele

Záhony ještě před zimou zryjte a zbavte plevele. Tato procedura vám na jaře ušetří mnoho práce. K tomu využijete sadu nářadí s prodlužovacími rukojeťmi nebo univerzální zahradní náčiní 7 v 1. Na venkovní dlažbu pak můžete jít chytře a bez námahy s vypalovačem plevele.

Podzim v krásných dekoracích

Podzimní čas září teplými a přívětivými tóny a také dekorace jsou velmi působivé. Zútulněte si domov takovými, které nikdy nezestárnou.

 Ze závěsných dekorací vám nabízíme dřevěný závěs s listy , LED listy a věnec do okna, na stěnu nebo na dveře. K podzimním večerům patří i příjemné světlo svíček a teplo plamenů. Mezi ty nejpůsobivější světelné dekorace rozhodně patří LED lucerna , podzimní svícen nebo svícen v podobě dýně, který rozveselí každý domov.

Dekorací, které můžete pověsit, postavit na poličku, stůl či okenní parapet je mnoho. Skvěle se v každém interiéru nebo na balkóně vyjímají dekorativní dýně, podzimní větvička k zavěšení nebo vřes do balkónových truhlíků.

Podzim přírodu zklidní a připraví na zimní odpočinek, aby mohla načerpat sílu na nové a svěží jaro. Odpočívejte spolu s ní a těšte se z tepla svého útulného domova.