Relax po jarním výletu

Relax po jarním výletu

Konečně je tu jaro, které přišlo, jak to v posledních letech bývá, náhle a v plné parádě. Stromy a keře rozkvetly najednou, což nepotěšilo alergiky. Naštěstí je dnes možné ulevit si prášky a kapkami a vyrazit na první jarní výlety. Ať už jdete pešky nebo jedete na kole, každý takový první větší pohyb po zimě bývá na našem těle znát. Pohybový aparát, hlavně ve vyšším věku, už není tak flexibilní, a i když výlet na první pohled dobře zvládneme, často se pak potýkáme s nepříjemnými dozvuky. Jsou to především bolesti svalů, kloubů a šlach. Vybrala jsem pro Vás pár produktů, které Vám v tomto případě zaručeně pomohou.   

Nevím jak Vy, ale já se po větší fyzické námaze většinou první vrhám do sprchy. Proto jsem pro Vás našla senzační masážní kartáč, který nemusíte vůbec brát do ruky! Má silné přísavky a díky nim skvěle drží na kachličkách a jiných rovných plochách. Můžete si tak příjemně namasírovat záda a nohy, aniž byste si nutně museli vykloubit rameno, často namožené třeba právě z delší chůze nebo jízdy na kole.

Po důkladné očistě následuje odpočinek, a to nejlépe v poloze ležmo 😊. Pokud ale ještě chcete chvíli setrvat v bdělém stavu a relaxovat například sledováním pěkného filmu, doporučuji Vám šikovnou relaxační podnožku, která se dokonale přizpůsobí Vašim potřebám a poskytne Vám dokonalý komfort. Můžete si u ní totiž regulovat výšku a úhel, takže ji navíc mohou využít všichni členové rodiny. Nastavit ji lze na výšku od 12 do 40 cm.

Regeneraci nohou můžete dokonale podpořit také blahodárně působícím a pečujícím přípravkem s hřejivým efektem. Borovicový balzám Vaše nohy nejen krásně ošetří, ale také intenzivně prohřeje.

Podobný efekt má i speciálně tvarovaná nahřívací láhev na šíji. Je ideální při jakémkoli namožení, prochladnutí či ztuhnutí šíjového svalstva v důsledku stresu. Jednoduše ji rozložíte kolem krku jako límec a necháte působit její příjemné teplo. Za chvíli se dostaví uvolnění napěti a zmírnění bolestí.

Dalším báječným pomocníkem, kde je hlavním léčivým účinkem teplo, jsou hřejivé náplasti. V balení jsou tři dermatologicky testované kusy. Při jakémkoli problému s namoženým pohybovým aparátem, při přetažení nebo například i při vymknutí kotníku, může právě teplo vykonat malý zázrak. Hřejivé náplasti působí přesně tam, kde cítíte bolest a mohou poskytnout významnou úlevu. A co je na nich vůbec nejlepší? Že tato kvalitní zdravotnická pomůcka účinkuje až osm hodin.

I když se může zdát, že po náročném jarním výšlapu nebo cyklistickém výletu, budete spát jako zabití, opak může být pravdou. Nastartované tělo, navíc prohřáté teplou sprchou i různými dalšími způsoby, spánek odmítá a Vy se začínáte v posteli trápit. Speciálně v neděli večer Vám většinou přijde na mysl, jak budete vypadat ráno a pak celý den v zaměstnání. A kvůli těmto myšlenkám a stoupající nervozitě se spánek nedostaví s ještě větší pravděpodobností.

Proto je mým posledním tipem pro Vás osvědčený přírodní pomocník na usínání – levandule. Tato nádherně vonící léčivka uvolňuje napětí a uklidňuje. Před usnutím naneste na spánky, šíji nebo hrudník. Praktický roll-on s obsahem éterických olejů můžete snadno nosit i s sebou, kdybyste potřebovali navodit uklidnění i během dne.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.