Teplo na těle i na duši aneb hygge po česku

Teplo na těle i na duši aneb hygge po česku

Víte, proč jsou Dánové považováni za nejšťastnější národ na světě? Určitě to není jen proto, že mají Institut pro výzkum štěstí 😊. Jejich tajemstvím je HYGGE. Skandinávské slovo, které je těžko přeložitelné, znamená něco jako pocit štěstí, pohodový přístup k životu. Hygge může být všude, uvnitř i kolem nás. Je spjaté s příjemným, pohodlným bydlením a s uměním radovat se z každého okamžiku života. Svůj pocit štěstí a pohody si tak může navodit každý.

V zimě si pocit štěstí spojujeme především s teplem, útulným posezením případně poležením, hřejivým oblečením, teplými nápoji a příjemnými vůněmi. Jak si udělat co největší pohodu doma, to asi každý z nás už ví, já Vám spíše doporučím pár produktů z naší nabídky, s jejichž pomocí hygge dosáhnete.

Třeba tenhle domácí kabát lze pomocí zipu a patentů snadno a jednoduše proměnit v deku. Můžete ho tak používat nejen při sezení a ležení, ale lze si jej obléci i když potřebujete na krátkou chvíli vyběhnout do chladnějších prostor ať už v domě nebo venku. Na pohovce se pak můžete zachumlat do hebké a hřejivé deky.

K pocitu tepla a celkově příjemné atmosféře patří i hezká vůně. Provoňte svůj domov vonnou svíčkou a vychutnejte si tu pravou ziTeplé přezůvkymní pohodu. Vybírat můžete ze šesti úžasných typicky zimních vůní. Svíčka hoří 22-24 hodin, takže si ji užijete opravdu dlouho.

Představte si, že vůni může vydávat i deka! Tahle je opravdu velmi lehká, nadýchaná a měkká. V typické světle fialové barvě a s krásným jemným vzorem. Její jemná levandulová vůně se uvolňuje postupně a vytvoří v místnosti krásnou atmosféru.

Dalšími mými tipy jsou dva kousky hřejivého oblečení. Flísová bunda s dekorativní výšivkou a dvěma praktickými kapsami Vás zahřeje doma i venku. Můžete si vybrat mezi bílou a červenou barvou. Báječně hřejivým a zároveň i trendy modelem je vesta z umělé kožešiny.

Taky Vás babička vždycky napomínala, že máte nosit bačkory, protože nejdůležitější je mít nohy v teple? Pak vězte, že to je pravda a shoduje se na tom spousta odborníků. Proto pryč se studenými chodidly! Vklouzněte do plyšových kotníkových bačkor s typickým skandinávským vzorem. Jsou hřejivé, lehké, pohodlné, no zkrátka HYGGE! Můžete je mít v přírodní zeleno-bílé nebo stylové červeno-bílé barvě.

A co ještě patří k dokonalému pocitu pohody? Přece horký a voňavý čaj. Doporučujeme Vám naši okouzlující konvičku se šálkem buď v provedení s růžemi nebo levandulí. A ke konvičce patří samozřejmě i stylový čaj, co třeba sypaný ovocný? Pochutnáte si na složení: ibišek, jablko, pomerančová kůra, šípek, rozinka, malina, plod bezu černého nebo si pochutnejte na 100% sušené levanduli.

Jaký je váš recept na spokojené žití? Máte nějaký tip, o který byste se s námi i ostatními rádi podělili?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.