Jak na čerstvost potravin?

Jak na čerstvost potravin?

Jistě s námi budete souhlasit, že čerstvost konzumovaných potravin je pro zdraví velmi důležitá. Zároveň je jídlo připravené z čerstvých surovin pastvou pro oči. Co udělat pro to, aby nám potraviny vydržely co nejdéle svěží? Víme jak na to.

Potraviny skladované v ledničce

V kuchyni nám často zbydou rozkrojené části potravin, které na vzduchu rychle osychají a tím ztrácejí na kvalitě, chuti a svěžesti. Dokonalou vychytávkou je box na cibuli, který tuto aromatickou zeleninu uchová v lednici čerstvou a bez zápachu. Stejně tak můžete uložit i rozkrojený citrón. Žlutý box na citrón už v žádné lednici nepřehlédnete.

Salátovou okurku často nezpracujeme celou a potřebujeme ji uchovat svěží. Ochranné pouzdro na okurku vám s tím pomůže.

Další surovinou, u které je čerstvost důležitá, je máslo. Uchovávat ho můžete v praktické plastové máslence nebo v nerezové dóze s dvojitou stěnou, která máslo udrží chladné i na stole.

Ve správném skladování potravin hraje velkou roli především chlad. Pro optimální cirkulaci vzduchu a zpomalení procesu zrání čerstvých potravin jsou podložky do lednice opravdu skvělou volbou. 

Oblíbené a praktické dózy

Hitem posledních let jsou flexibilní silikonové kryty, které jsou jednoduché na údržbu a můžete je používat opakovaně.

Nejpoužívanější ochranou potravin jsou různé typy dóz a boxů. Sada dóz díky klipům udrží potraviny dlouho čerstvé a aromatické. Pokud se rozhodnete pro sadu skleněných dóz s víčky, můžete v nich potraviny nejen servírovat, ale také ohřívat v mikrovlnné troubě.

Nesmíme zapomínat ani na kávu, jejíž chuť a aroma nám dávají ten skutečný požitek. Aby si ponechala tu nejlepší vůni a další důležité vlastnosti, můžete ji jednoduše uchovávat v dóze s těsnícím víčkem.

Do ledničky i na stůl je ideální bambusové prkénko s plastovým poklopem. Nejen, že poklop ochrání a udrží jídlo čerstvé, ale zároveň bude vaše servírování stylové.

Nezapomínejme na pečivo

Při skladování potravin nesmíme zapomínat na pečivo. Pro uchovávání toastového chleba se velmi osvědčil praktický box, v kterém chléb neztvrdne a ponechá si dlouho svoji vláčnost.

Prostředků, jak zachovat potravinám čerstvost je mnoho. Jeden z nich je i velmi praktická ruční svařovačka, kterou potáhnete okraje sáčku a tím potraviny uzavřete.

Čerstvé potraviny se vám odmění svou chutí i vůní.