Pomocníci, kteří myslí na přírodu i vaši peněženku

<strong>Pomocníci, kteří myslí na přírodu i vaši peněženku</strong>

Aby byl váš život snadnější a bez zbytečných výdajů navíc, máme pro vás několik zajímavých tipů.

Čistota v domácnosti levně, snadno a ekologicky

Mít čistou domácnost, zbavenou virů a bakterií, a to vše bez použití chemikálií? Je to možné, a dokonce velmi snadné. Parní čistič Clarsen šetří nejen vaši peněženku, ale také přírodu. Pára o teplotě 105 °C dokáže zbavit domácnost špíny a nežádoucích virů.

Pro běžné čištění a úklid domácnosti bez chemických prostředků jsou také vhodné čisticí houby, které zakoupíte v sadě 4 kusů. Odstraňují nečistoty ze všech povrchů bez použití čisticích přípravků, a zároveň šetří životní prostředí.

Bez použití můžete snadno vyčistit i zanesené potrubí. Čistič odpadů je dokonce mnohem efektivnější, než chemické prostředky. Je vybavený ventilem pro zpětný chod a vhodný pro všechny typy vodovodních kohoutků.

Udržte teplo na uzdě

Vzhledem k prudce rostoucím nákladům na vytápění je velmi důležité udržet teplo doma a nepouštět ho okny nebo dveřmi ven. Teplo, které utíká pod dveřmi zastavíte těsněním proti průvanu. Velmi jednoduše ho zasunete pod dveře a zajistíte tak, že dovnitř neproklouzne chlad a zevnitř teplo. Dveře a okna také zajistíte pružným těsněním, které zastaví chlad zvenku a zevnitř udrží teplo. Zároveň zlepšuje zvukovou izolaci. Zmíněnými prostředky snadno ušetříte výdaje za teplo, a to je v dnešní době nesmírně důležité.

Potrhané sítě proti hmyzu již neplní svoji funkci? Stále ještě není nutné kupovat novou. Stávající potrhanou síť s naší opravnou sadou spravíte raz dva. Sada je samolepicí a nevyžaduje k opravě žádné nářadí.

Vodní kámen trápí nejednu domácnost. Je to nepřítel, který zvyšuje spotřebu vody a snižuje účinnost mycích a pracích prostředků, což se neblaze podepisuje na vyšších platbách. Aby váš vodovodní kohoutek pouštěl vodu tak, jak má, je dobré ho pravidelně zbavovat vodního kamene. S tím vám pomůže odstraňovač vodního kamene, který jen naplníte octem nebo odvápňovacím prostředkem, vsunete na koncovou část kohoutku a necháte působit.

Tipy pro vás

Náklady na elektřinu zvyšují i ledničky plné ledu. S podložkou proti námraze už nebude nutné odmrazování. Jednoduše ji vložíte do mrazáku a led se přestane tvořit.

Všichni známe složité čištění trouby, pokud se v ní pokrmy připečou. K tomu už je zapotřebí agresivnější čisticí prostředek. S šikovným pomocníkem tomu ale lehce předejdeme. Žáruvzdorná ochranná fólie s nepřilnavým povrchem se očistí snadno a můžete ji používat opakovaně.

Zázračná fixační páska dokáže opravit cokoliv, co má zůstat vodotěsné. Sama je 100% vodotěsná, skutečně silná, odolná a dokážete s ní vyřešit každý problém, dokonce i pod vodou.

Bojujete se zipem? Nedaří se vám ho zapnout bez zasekávání? Není to ještě důvod k jeho výměně, ale pomoc pro vás máme. Na kovové i plastové zipy je tu roll-on s olejovým voskem na bázi silikonu. Stačí jím jednoduše zip přetřít a od té chvíle opět půjde hladce.

Obzvlášť v dnešní době více hledíme na ekonomickou a ekologickou udržitelnost. Věříme, že vám naše tipy přijdou vhod a příznivě se projeví i ve vaší peněžence.