Na cukroví jedině s pomocníky

<strong>Na cukroví jedině s pomocníky</strong>

Vánoce jsou skoro za dveřmi nebo se k nim alespoň blíží. Už jen pár týdnů, které utečou rychleji, než bychom čekali a jsou tady. Jenomže v tu chvíli už bychom my, hospodyňky, měly mít všechno napečené.

Jízdní řád pro cukroví

Než se podíváme na skvělé pomocníky k pečení, měly bychom si, jako každý rok, ujasnit, které druhy cukroví se pečou mezi prvními a které naopak stačí upéct jako poslední.

Ideální doba pro pečení jsou víkendy a těsta můžete připravit už den dopředu. Je důležité, aby byla minimálně pár hodin uleželá.

Jako první se pečou 4 týdny před Vánoci perníčky. Je nutné, aby změkly. Kdo by je chtěl chroupat tvrdé? Budou tak mít dostatek času, aby se rozležely a změkly.

Tři týdny před Štědrým dnem se věnujte vanilkovým rohlíčkům, lineckému a pracnám. Také toto cukroví potřebuje dostatek času pro odležení. Linecké cukroví však ještě neslepujte, protože potřebuje také svůj čas. Čerstvě upečené je křehké a má tendenci se lámat.

V druhém adventním týdnu je ideální doba na plněné cukroví. Patří mezi ně ořechy a mnoho dalších plněných druhů, mezi které patří třeba išlské dortíky nebo modlitbičky a mušličky.

Tato doba přeje také slepování lineckého cukroví.

V týdnu před Vánoci se vrhněte na cukroví s krémem a nepečené cukroví. Teď už nastala doba pro máslové a pudinkové krémy. Že by se snad takové cukroví zkazilo, to se nemusíte bát. Patří všude mezi nejoblíbenější kousky a Silvestra se možná ani nedočká. Zcela zásadní však pro cukroví s krémovou náplní je, uchovávat ho v chladnu, aby vydrželo co nejdéle.

Jen pár dnů před Vánoci můžete udělat nepečené cukroví. Pokud byste ho dělali brzy, zbytečně by vysychalo a ztrácelo tak na chuti i kvalitě.

Když máte všechno cukroví napečené, je čas pustit se do Vánočky. Ta k těmto svátkům neodmyslitelně patří, stejně jako cukroví.

Pomoc z Magnetu je tady

Aby vám šla práce hezky od ruky, vybrali jsme pro vás pár pomocníků, díky kterým pečení hravě zvládnete: