Kuchyně jako u babičky

Kuchyně jako u babičky

Nevím jak Vy, ale já jsem velká romantička, což se projevuje v mnoha oblastech života. Asi proto se tak ráda obklopuji starými věcmi, nemám ráda moderní zařízení a už vůbec ne v kuchyni, která by měla být oázou klidu a pohody. A právě to pro mne symbolizují staré dobré časy našich babiček. Možná máte stejně hezké vzpomínky na babiččinu bílou kredenc, kde se vždy našel nějaký bonbón, v hrníčku byly schované drobné a kde každý víkend trůnila mísa buchet či bábovka.

Nemusíte přímo renovovat starou kredenc, která třeba už dávno slouží v garáži jako skříň na nářadí. Dnes je na trhu velký výběr kuchyňského nábytku v retro stylu a každý obchod takové kousky ve své nabídce má. Já bych Vám spíše doporučila pár šikovných textilních vychytávek a doplňků, které dokáží dokonale romanticky doladit i kuchyň, která není zrovna přesně ve stylu našich babiček.

Protože, jak známo, textilem a doplňky můžete každou místnost proměnit doslova lusknutím prstů a pokud je zařízená v neutrální světlé barvě jako je bílá, smetanová, vanilková nebo béžová, pak je to úplná hračka. Jako ukázkový motiv romantického retro zařízení jsem vybrala okouzlující motivy růží.

Vyzkoušejte například jednoduchý trik s prostíráním. Uvidíte, jak krásně bude Vaše stolování vypadat s motivy růží v krásné barevnosti i provedení. Další podobné kousky pak mohou ozvláštnit například kuchyňskou linku. Vystavte si v ní hrnečky ve stejném dekoru.

Poblíž linky určitě najdete místo na nenápadný malý bílý věšák, kde se budou báječně vyjímat další nepostradatelné kuchyňské doplňky jako jsou chňapka a podložka pod hrnec. Nemusíte je nikam schovávat, protože elegantně zavěšené budou tvořit velmi něžné a stylové dekorace.

A aby byl retro vzhled Vaší kuchyně dokonalý, můžete si pořídit také bílé nástěnné retro hodiny 3 v 1, které nejsou jen krásné svou střízlivou elegancí a jednoduchostí, ale především jsou mimořádně praktické. Kromě hodiny s velkým číselníkem obsahují totiž také teploměr a kuchyňský časovač, minutku. Model s přesným hodinovým strojkem Quartz pracuje na jednu tužkovou baterii.

Vzpomenete si ještě, jakou kuchyň měla Vaše babička? Co se Vám vybaví jako první?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.