Jarní vycházky pro zdraví

Jarní vycházky pro zdraví

Konečně je tu opravdové jaro, slunce září a hřeje, teploty atakují dvacítku a příroda se probouzí. Jako mávnutí kouzelného proutku je během pár dnů vše v plném květu, což asi nedělá radost alergikům, ale jinak se všichni z krásného počasí radujeme. Já osobně mám hned lepší náladu a spoustu energie a chuti i na věci, které jsem během dlouhé zimy zanedbávala. Jednou z nich jsou i dlouhé kondiční procházky. Jak na ně, abyste pak byli skutečně fit, vám ráda poradím!

Prvním mým tipem pro vás jsou senzační trekingové hole, které změní každou vaši procházku na lehký a šetrný fitness trénink. Jsou individuálně nastavitelné dle vaší výšky, dokonale tlumí nárazy, uleví kloubům a v neposlední řadě se postarají o pocit jistoty a stability, a to i v náročnějším terénu.Dají se šikovně složit do batohu a při pravidelném používání ucítíte již brzy znatelné zlepšení vaší kondice. I když nemáte možnost procházet se někde v přírodě, díky tlumicím koncovkám těchto holí pro nordic walking se můžete bez problémů procházet i ve městě či v parku.

Aby byly vaše vycházky opravdu efektivní, bude se vám hodit také krokoměr ve vzhledu hodinek. Tento hit posledních let má dnes již téměř každý. Kvalitní bateriový přístroj má dobře čitelný displej, a kromě počtu kroků vám změří i kalorickou spotřebu, délku nachozené trasy a samozřejmě ukazuje čas. Před tím, než vyrazíte, zadáte do něj svou hmotnost a délku kroku a o ostatní se již postará váš nový přístroj. Pro udržení hmotnosti a dobrou a stabilní kondici byste měli denně ujít alespoň 6.000 kroků, pokud chcete něco shodit, pak by kroků mělo být 10.000 a víc.

Fitness náramekPokud jste zvyklí mít volné ruce a krokoměr ve tvaru hodinek vám nevyhovuje, existuje i typ, který se připíná na opasek. I přepínací krokoměr Vitalmaxx vám přesně ukáže, kolik kroků a jakou vzdálenost jste za jeden den zvládli. A také změří tělesný tuk, zobrazí typ postavy a spálené kalorie.

Protože tělo často není po zimě v dobré kondici, určitě se vám bude hodit šikovná protiúnavová manžeta na kotníky. Tato speciální „ponožka“ bojuje pomocí cíleného tlaku – komprese – proti únavě a předchází zánětu šlach. Může také poskytnout rychlou úlevu vašim bolavým patám a nožní klenbě.

Podobně praktickým doplňkem při vašich jarních vycházkách mohou být extra dlouhé kompresní podkolenky s příjemným tepelným účinkem. Přírodní minerál turmalín může přeměnit tělesnou energii v infračervené vlny, které pronikají hluboko pod pokožku, příjemně zahřejí a uvolní. Tyto podkolenky jsou nepostradatelné při žilních problémech včetně křečových žil, při dlouhém sezení a stání nebo na cestách.

Naším posledním tipem pro jarní zlepšení vaší fyzičky je tradiční házecí hra s kroužky. Tímto způsobem se lidé baví již po staletí. Hra obsahuje 8 házecích kroužků a 4 dřevěné stojany, jejichž podstavce mají typický vzhled míčů pro různé sporty: basketbal, fotbal, baseball a tenis. Vyzkoušejte i vy tuto veselou a vtipnou hru pro celou rodinu a její členy od 3 do 99 let a uvidíte kolik zábavy si při ní užijete 😊!

Pohyb je zdravý. Na tom se všichni shodneme. A kolik kroků uděláte průměrně každý den Vy? Blížíte se hranici 10 000?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.