Nepodceňte změny jarního počasí

Nepodceňte změny jarního počasí

Jaro k nám vtrhlo se vší svou nádherou, ale stejně jako v minulých letech, poněkud překotně. Z chladné zimy a teplot kolem nuly tu najednou máme dvacítky, všechno kvete, pučí a bzučí 😊. To je samozřejmě příjemné, ale zároveň je na místě i opatrnost. Ráno a večer je znát, že jaro přišlo opravdu hodně rychle a je stále ještě poměrně velké chladno. Proto bych vám chtěla doporučit pár šikovných kousků oblečení, které po ránu a večer přece jenom zahřejí a ochrání před nachlazením. Určitě nechcete být nemocní, když je venku tak krásně!

Kromě ranního a večerního chladu vás mohou na jaře zastihnout i nepříjemné rychlé přeháňky. Ne vždy se vám chce tahat deštník, někdy máte menší kabelku, jindy je ráno krásně jasno a vy si neuvědomíte, jak rychle se na jaře může počasí změnit. Když vás pak během dne někde zastihne prudký jarní déšť, je to doslova k vzteku. Mám pro vás opravdu skvělý tip. Vejde se do každé kabelky, a dokonce i do kapsy!

Tenhle úžasný čepec proti dešti si pamatuji z dětství, protože ho mojí babičce přivezla teta z kapitalistické ciziny. To tedy bylo něco! Byl složený v maličké dóze, která byla nádherná už jen sama o sobě. Svítivě zelená, kulatá, s nádhernými kovovými zlatými ozdobami a pro mne, holčičku rostoucí v šedi socialismu, představovala cosi jako poklad. Něco tak krásného jsem snad ještě neviděla. Vnitřek ukrýval jemný a lehký růžový čepec se zelenými květy a připomínal mi mou oblíbenou pohádku Tři oříšky pro Popelku. Když pak babička po tetině odjezdu pravila, že takovou hrůzu nosit nebude a dala mi ho, moje štěstí neznalo mezí. Je to už hodně dávno, ale ten ohromující pocit mám pořád v paměti. Hřejivé pončo

Dalším mým jarním módním a praktickým tipem je hřejivé pončo. Je to kousek, který si můžete ráno při cestě do práce či na nákup přehodit přes oblečení a odpoledne jej snadno vezmete do ruky či přes kabelku. Tak budete zaručeně v teple i v ranním chladu a pokud budete mít ještě z práce namířeno třeba do kina nebo s kamarádkou na kávu, která se protáhne, teplé pončo vás ochrání i po večerce 😊.

Také si tak rádi posedíte večer na zahradě, balkóně či terase? Vypít si kávu nebo čaj a sledovat západ slunce a červánky na zahradě, kde jste celý pracovali, je často tou nejlepší odměnou. Jenže právě tělo a speciálně svalstvo zad rozehřáté celodenní námahou, může při takovém posezení snadno prochladnout. Bolestivý zánět pak na sebe nenechá dlouho čekat. Ale když budete připraveni a na věšáku budete mít teplou vlněnou vestuužijete si takových posezení bez problémů mnoho a mnoho.

Jestli to máte stejně jako já a už se po zimě odmítáte motat do šál a šátků, i když máte choulostivý krk, mám pro vás ještě jeden skvělý tip. Je jím lehký šátek na magnetický uzávěr. Vyzkoušejte různé varianty, například vzor leopardí kůže nebo jemnou romantickou bílou s růžičkamiMáme ji v černém provedení.

Už máte doma nějakou tu vhodnou vychytávku na jaro? Ať vás rozmary počasí nezaskočí, inspirujte se nevšedními tipy z našeho e-shopu. Pokud jste něco nenašli, dejte nám vědět do komentáře.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.