Jarní salát

Jarní salát

Pochutnejte si na jaru! Usaďte sena své zahrádce, terase či balkóně a pochutnejte si na svěžím jarním salátu. Právě na jaře se Vám budou hodit vitamíny a minerály, které čerstvá zelenina nabízí. Doplňte tento salát čerstvým celozrnným pečivem a získáte chutnou, lehkou a zdravou večeři.

Na tento salát budete potřebovat větší svazek ředkviček, 10 křepelčích vajíček (dnes jsou již k dostání bez problémů v obchodních řetězcích), 1 balení rukoly a 1 balení polníčku. Na zálivku si pak připravte 125 ml olivového oleje, 2 lžíce hořčice (nejlépe hrubozrnné), 1,5 lžíce medu a 1 lžíci majonézy (lze vynechat nebo nahradit jogurtem či zakysanou smetanou).

Jako první si připravte zálivku – vše lehce prošlehejte s misce a uložte do lednice. Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo, doba varu je kratší než u klasických vajec cca 1,5 minuty. Po vychladnutí je oloupejte a rozkrojte napůl. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte a vložte do mísy. Přidejte ředkvičky a vajíčka a zalijte vychlazeným dresinkem.

Z jakých surovin si připravujete lehkou jarní večeři Vy?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.