Jak si udělat domácí kancelář

<strong>Jak si udělat domácí kancelář</strong>

Bez ohledu na povolání a množství času stráveného doma, potřebuje každý svůj pracovní koutek.

Mít doma kancelář neznamená vždy velký prostor. Kancelář nebo pracovní koutek můžeme vytvořit i v minimalistickém duchu. Na co bychom ale měli klást důraz, to je zohlednění funkčnosti takového prostoru. Ti, kteří pracují z domu uvítají i kvalitní dveře, které udrží ticho, tolik potřebné pro soustředění. Navíc pracující jedince odizoluje od ostatních členů v domácnosti, a to práci jenom prospěje.

Pokud nemáte možnost obětovat na pracovní koutek uzavřenou místnost, nesmutněte. Vytvoření pracovního koutku může být jednoduché, i když vám chybí volný prostor. Vhodných míst možná najdete i několik, ať už je to pod schodištěm, v rohu obýváku nebo ve výklenku v kuchyni.

Pokud jste opravdu nenašli vhodnější řešení, zkuste se zaměřit na ložnici. Ta sice slouží především k odpočinku a není v ní místo pro práci a rušivé elementy, nicméně i tady to je možné. Využijte tento prostor tak, aby byla vaše práce nebo home office co nejpříjemnější a aby nic nenarušovalo vaši spánkovou hygienu. Pokud se chystáte ke spánku, nezapomeňte vypnout počítač a eliminujte škodlivé modré světlo.

Když už jste našli ten správný koutek, pojďme se spolu podívat do našeho obchodu. Najdeme v něm pro vás mnoho praktických i dekorativních předmětů, které vám nový pracovní prostor zpříjemní.

Textil – pohodlí a funkčnost

Bytový textil hraje v domovech jednu z nejdůležitějších rolí. Má schopnost prostor zútulnit a k tomu být i praktický, pokud se jedná např. o závěsy, koberce, přehozy, podsedáky, polštářky aj.

Závěsy vypadají skvěle a k tomu mají důležitou zatemňovací nebo stínící funkci. Náš obchod jich nabízí hned několik:

Neméně důležité jsou i předložky a koberce. Nejen že vtisknou místnosti novou, komfortní atmosféru, ale navíc plní praktickou úlohu. Moderní koberec Rimini si vyberete ze dvou velikostí a stejně tak zajímavý koberec Kazak.

Aby byl tepelný komfort co nejlepší, je důležité dbát na to, abychom měli nohy v teple. S tím nám pomohou měkké a teploučké bačkory Sylva nebo mimořádně pohodlné a hřejivé bačkory Simona.

Při dlouhém sezení nás můžou trápit ztuhlé svaly na zádech a za krkem. S tím snadno pomůže  dlouhá zahřívací láhev. Aby bylo sezení co nejpohodlnější, posaďte se do měkkého. Co třeba vysoký polštář na sezení, pevný podsedák Mramor nebo měkký polstrovaný polštář?

Kabely a nabíječky

V každé kanceláři nebo pracovním pracovním koutku se nahromadí také mnoho kabelů. Bývá kumšt je vůbec úhledně srovnat a mít o nich přehled. Spirálový chránič kabelů je skvělé řešení, jak mít kabely pohromadě, a přitom je ochránit před prachem a opotřebením. Všechny USB kabely zase pohlídá 5dílná sada držáků nebo sada silikonových pásků s magnety.

Pořádek dělá hezký stůl

Každý pracovní stůl se potýká s množstvím papírů, dokumentů, časopisů apod. Snadno je uložíte do stohovatelných přihrádek, které navíc ušetří mnoho místa. Využijete také různé typy boxů, mezi které patří i tato sada 2 boxů „Růže“.

Abyste stále nemuseli hledat svůj mobilní telefon, jednoduše ho postavte do stojánku „Kočka“. V tomto držáku ho už nikdy nepřehlédnete. Také jeho nabíjení už bude snadné, pokud si pořídíte praktické pouzdro.

Pracovní stůl si rádi zvelebujeme i osobními a milými předměty a fotografiemi svých blízkých. Například fotky si můžeme dát nejen do rámečků, ale také do nápaditého stojánku ve tvaru kancelářské sponky. Stejně tak ho využijeme i na poznámky.

S květinami bude náš koutek ještě krásnější. Postavte si do něj květinové aranžmá a hned se budete cítit lépe.

Každý drobeček ze stolu nebo z klávesnice vysaje malý, ale šikovný stolní vysavač. Jeho provoz je bezkabelový a na jedno nabití dokáže vysávat až 60 minut.

Kancelářské klima

Aby se vám dobře pracovalo, je důležité mít to správné klima.

Je malá, ale schopná. Řeč je o miniklimatizaci, která disponuje až 3 stupni chlazení.

Nejčastější pomocníci v horkých dnech jsou ventilátory. Náš obchod jich nabízí hned několik. Pokud máte ve své domácí kanceláři dostatek místa, bude se vám hodit stojanový ventilátor s nastavitelnou výškou nebo stolní ventilátor s rotací.

Trápí-li váš domov nebo kancelář suchý vzduch, máme pro vás snadný tip, jak ho zvlhčit. Difuzér Vivadia je na suchý vzduch odborník, obzvlášť, pokud do něj přidáte navíc éterický olejíček.

Posviťte si na práci

Pro každou kancelářskou práci potřebujeme dobré světlo a dobrý zrak. Jasno na pracovní stůl vnese dotyková lampa Crystal, která nabízí 3 intenzity světla.

Pokud vám už zrak tolik neslouží, máme pro vás řešení v podobě transparentních dioptrických brýlí. Tyto brýle jsou dokonalá alternativa k multifokálním. U těchto korekčních brýlí si snadno sami nastavíte přesnou sílu dioptrií (ostrost), kterou právě potřebujete a to od -6 do +3 dioptrií. Jsou tak snadným pomocníkem pro celou rodinu.

Pokud ještě brýle nepotřebujete, ale občas se musíte podívat ještě blíž, pomůže vám s tím lupa s LED osvětlením a 5násobným zvětšením.

Sezení vs pohyb

Dlouhé sezení není zdravé, a proto bychom měli dbát na občasné protažení, procházku nebo cvičení. Jestli máte opravdu tolik práce, která vám nedovolí vstát, našli jsme pro vás doslova ideální pomůcku, jak podpořit žilní systém v nohou a chodidlech, aniž byste museli vstát ze židle. Na nafukovacím žilním trenažéru jednoduše nohama tlačíte vzduch z jedné komory do druhé. Tato skvělá pomůcka je ideální i pro dlouhé cesty autem nebo letadlem.

Z domácí kanceláře to také nebudete mít daleko k jízdě na kole. Přesněji – na rotoped, který je vybavený přehledným LCD displejem, na kterém s přehledem uvidíte ujetou vzdálenost, přesnou dobu jízdy, aktuální rychlost i spálené kalorie.

Nyní už můžete svůj koutek jenom zvelebovat. Příjemné prostředí má přímý vliv i na práci a je jen na nás, jak se v něm budeme cítit.