Svatý Valentýn je jiskřivý svátek lásky

<strong>Svatý Valentýn je jiskřivý svátek lásky</strong>

Na svátek svatého Valentýna se dnes mnozí lidé dívají především jako na svátek importovaný ze Západu. Ve skutečnosti má ryze evropské kořeny.

Legenda o světci

Kde se vzala legenda, která vypráví o sv. Valentýnovi, biskupovi z Terni, který žil ve 3. století? Tento světec byl popraven kvůli lásce. Tehdejší císař Marcus Aurelius Claudius zrušil manželství, protože nechtěl, aby vztahy rozptylovaly muže od vojenských povinností. Biskup Valentýn však i přes tento zákaz zamilované páry tajně oddával. Mužům navíc radil, aby své ženy neopouštěli a neodcházeli do válek. Tím upadl v nemilost císaře, který nad ním vyřkl ortel smrti. Biskup Valentýn byl popraven dne 14. února roku 269.

Tradice svátku svatého Valentýna

Se svátkem svatého Valentýna je dnes spojena řada tradic. Rozhodně však nejde o žádné výmysly moderní doby.

Populární darování květin, které se k svátku vztahuje přímo souvisí s životem biskupa. Podle legendy totiž obdarovával mladé páry pestrými květinami z biskupské zahrady.

Z Anglie také pochází starý a milý zvyk zasílat v tento den milované osobě milostná psaníčka. Angličtí a francouzští králové si dokonce najímali básníky, kteří jim pro tuto příležitost napsali milostné básně. Psaní valentýnských přání a posílání milostných vzkazů se stalo vzorem nejen pro ostatní šlechtu, ale rozšířilo se i mezi obyčejným lidem.

Valentýn v české kotlině

Nejsilnější tradici má tento svátek v anglosaských zemích. Přesto si našel i cestu k nám. Zamilovaní lidé si dávají různé drobnosti, zamilované vzkazy, vaří si slavnostní večeři a večer tráví při romantickém světle svíček. Nechybí různé podoby stylizovaných srdcí.

Valentýn v našem e-shopu

Svátek Valentýna nepředstavuje okázalé dary, ale stačí i malá drobnost. Podmínkou však je, aby byla i drobnost darována z opravdové lásky. Vybrali jsme pro vás mnoho produktů, které jsou jako dárky pro tento skvělou volbou.

Sladkosti patří mezi nejoblíbenější valentýnské dárky

Nugátová pralinka v exkluzivní srdcové krabičce je dárek pro každého. Sladkosti totiž v dárcích vedou. Obzvlášť, mají-li tvar srdce. Krabička ve tvaru srdce je plná bonbónů a potěší všechny kolem vás.

Pro milovnice čokolády máme připravenou čokoládovou sadu k nakousnutí. Dámy ocení sladké vyznání v podobě růže s pralinkami.

Pokud se rozhodnete pro výrobu sladkostí doma, rozhodně nezapomeňte na sadu forem Hvězdy a srdce.

Dárek pro něj

Kravata zůstane na svém místě, pokud pořídíte muži praktické, avšak rozhodně elegantní spony na kravatu.

Muži milují vychytávky a multifunkční kuličkové pero je rozhodně nadchne. Pero má integrovanou čisticí podložku dotykových obrazovek a dotykové pero pro bezkontaktní provoz. Navíc jeho víčko dokonale poslouží jako stojan pro mobilní telefon.

Šperky z kamenů a polodrahokamů

Z naší pestré nabídky si rozhodně vyberete nejen pro své blízké, ale i pro sebe. Za sluneční kámen je považován jantar. Jantarový náramek hřeje díky své příjemné barvě už od pohledu. Pokud k náramku přidáte jantarové náušnice, vytvoříte opravdu působivou soupravu.

Další sadu, která vás originálně ozdobí můžete mít z achátového náramku a elegantních achátových náušnic.

Jednotlivě, ale i v sadě můžete nosit elegantní náhrdelník se sladkovodními perlami a korálky jadeitu a náušnice ze sladkovodních perel a jadeitu.

Z náhrdelníků rozhodně doporučujeme nádherný ametystový náhrdelník nebo náhrdelník v exkluzivním provedení s hematitovou kuličkou a k němu ve stejném provedení náušnice s hematitem.

Perly dokonale podtrhnou krásu

Pro ženy, které milují perly máme hned několik elegantních šperků. Prvním z nich je náhrdelník s perlovým přívěskem, kombinovaným se štrasovými kamínky, který bude vypadat skvěle s perlovými náušnicemi a náramkem z perel v pastelových odstínech nebo náramkem z barevných perel.

Šperky s každodenní dávkou elegance

Nejen pro letní outfity je vhodný náhrdelník z mušliček a k němu mušlový náramek. Barvy moře vám rozhodně učarují.

Originalitu pak rozhodně nezapřete s elegantním náramkem Měsíční kámen.

Luxus pocítíte s tříbarevným náramkem v barvách žlutého zlata, růžového zlata a stříbra, který snadno zapnete na magnetický uzávěr.

Neměli bychom zapomenout na hodinky, které skvěle doplňují každý styl. Vybrali jsme pro vás takové, které zaručeně upoutají pozornost. Motiv a barvy pavích per jsou nepřehlédnutelné.

Milujete symboly víry? Pak si zamilujete umělecky zpracovaný přívěsek s pannou Marií, který je pozlacený 18karátovým zlatem.

Slyšeli jste někdy o magickém kamenu, který mění barvu? Máme ho pro vás. Je zasazený v prstenu Měsíc, který je opravdu jedinečný. Jeho kámen totiž mění barvu podle aktuální nálady ovlivněné tělesnou teplotou nositele. Prsten se snadno přizpůsobí každému obvodu prstu.

Den zamilovaných si užívejte podle svých představ, kdykoliv se vám zlíbí. Vyznání lásky totiž nemá žádný řád.