Jak se zabavit s dětmi na jarní zahradě?

<strong>Jak se zabavit s dětmi na jarní zahradě?</strong>

Jaro je tady, a to znamená jediné: Hurá ven!

Nejen pro rodiny s dětmi začíná pestré a radostné období. Možná se ptáte, jak děti venku zabavit? Pokud máte i sebemenší zahrádku, je to mnohem snadnější.

S příchodem jara totiž volá každá zahrádka o pomoc. Co nevidět v ní začne všechno rašit a pučet, a než se nadějeme, můžeme z ní mít džungli, která se nesnadno krotí. Děti zabavíme společnou prací i různými hrami.

Abychom si ale na zahradě mohli hrát, je nejprve nutné ji připravit na nejkrásnější období roku.

Komu se nelení, tomu se trávník zelení

Pěkný trávník je chlouba každé zahrady. Celou zimu odpočíval a není zdaleka tak silný, jak by se mohlo zdát. Vezměte zdatného pomocníka v podobě vertikutátoru , k tomu pomocníky z řad dětí a pusťte se do práce. Všechno zbytečné, co vytvořilo přes zimu nepropustnou vrstvu travní plsti musí pryč. Vy můžete s vertikutátorem jezdit po trávníku a děti mohou shrabovat vyhrabaný materiál. Pokud zjistíte, že se na trávníku po jízdě vertikutátorem objevila holá místa, osejte je travním semenem. Uvidíte, jak ožije a v dalších týdnech začne svěže zarůstat zelenou trávou.

V náruči květin

Výsadba květin je snadná, a dokonce i rychlá. Nevěříte? Vezměte si k ruce své malé zahradníky a rozložte výsadbový pás s maceškami tam, kde budete chtít, aby květiny rostly. Pás už stačí jen trochu zasypat zeminou a pravidelně zalévat. Tato práce se vám odmění krásnými maceškami. Vysadit můžete i černé macešky, které jsou v každé zahradě skutečná zajímavost.

Jednoduché sázení vyžadují sady květin v koulích. Sada růžových nebo modrých květů obsahuje koule, které stačí jen do poloviny zatlačit do zeminy a zalít.

Z dalších oblíbených květin můžete společně zasázet také blankytně modrou pomněnku nebo královsky modré hořce.

Ještě, než však začnete pracovat, nezapomeňte na ochranný oděv, nejlépe praktickou zahradní zástěru, která vám nabídne mnoho kapes k využití. Zároveň se vám bude hodit skvělá zahradní stolička pro co nejjednodušší práci. Zahradní náčiní 7 v 1 zase dokáže usnadnit mnoho zahradních úkonů.

Drobnosti, které zkrášlí každou zahradu

Především děti milují veselé zahradní dekorace. Pomozte jim je rozmístit na ta správná místa v zahradě. Rodinka surikat je solární dekorace, která přes den sbírá energii, aby mohla večer svítit do tmy.

Záhonky vypadají nejlépe, pokud jsou zakončené pěknou obrubou. Báječně se k takovému květinovému záhonku hodí 10 ks solárních obrubníků, které večer svítí do tmy. Už se nemůže stát, že si za tmy pošlapete krásně rozkvetlý záhonek. Jsou lehké a mají zápichy, proto jejich instalaci můžete bez obav svěřit dětem.

Ptačí zázemí

Na každou zahradu patří ptáci. Jejich přítomnost dělá každý náš pobyt v ní ještě veselejší. Aby se na naší zahradě ptáčci drželi, je třeba jim připravit ten nejlepší domov. Kromě stromů a keřů jsou to i ptačí budky, které zajistí, že se právě na vaší zahradě bude prozpěvovat. Dřevěnou budku pro ptáky umístěte na kmen stromu a pak už jen čekejte, až se během jara opeření zpěváčci objeví.

Kromě budky můžete s dětmi na zahradu umístit také veselé ptačí krmítko ve tvaru slunečnice, které v létě můžete proměnit i na ptačí pítko.

Hry pro malé i velké

Na zahradě se dá dělat mnoho zábavných činností. Vzhledem k tomu, že je teprve jaro, nebude se to týkat ještě koupání nebo posedávání v měkké trávě.

Mezi ideální venkovní zábavu na jaro patří různé házecí hry. V našem e-shopu jich máme hned několik.

Mezi ty nejoblíbenější patří třeba házecí hra s kroužky, hra s házecí sekyrou, která je zcela bezpečná a házení kroužků na čísla.

Uvedené hry však nemusíte hrát pouze na zahradě, ale kdekoliv v příjemném zákoutí parku nebo na louce za městem.