Jak na dokonalou zahradní slavnost?

Jak na dokonalou zahradní slavnost?

K létu neodmyslitelně patří grilovačky, setkávání s přáteli a spousta dobrého jídla a pití. Jak se na zahradní slavnost připravit, aby byla zkrátka nezapomenutelná?

Ohromte originální dekorací

Natáhněte na váš altánek světelný řetěz s květinami, na stůl postavte svícen ve tvaru květu a cestičku k domu ozdobte solárními lucernami. Pokud chystáte narozeninovou oslavu, myslete na každý detail a překvapte oslavence. Narozeninový dort hezky vynikne na bohatě zdobeném podnosu na dorty a dobře budou vypadat i slavnostní ubrousky s nápisem Happy Birthday.

Připravte speciální lahůdky

Maso, ryby a zeleninu si můžete připravit třeba na stolním grilu, který zvládne jídlo i osmažit nebo podusit. Pokud máte rádi ogrilovaná kuřecí stehýnka, jehněčí kotlety nebo žebírka, vaším nerozlučným pomocníkem bude grilovací stojan, díky kterému bude jídlo po celém povrchu křupavé a uvnitř báječně šťavnaté. Hosté určitě ocení i medovo-hořčičnou omáčku, která dodá masu zajímavou chuť.

Zajistěte hostům pohodlí

Připravte si dostatečný počet židliček, které můžete ještě vylepšit vysokým podsedákem pro maximální pohodlí. Na stůl prostřete omyvatelný ubrus a nezapomeňte na prostírání s květinami. Skleničky pak ozdobte víčky na skleničky, aby do nich náhodou nevlétla vosa nebo jiný hmyz.

Nezůstaňte na suchu

Vymačkejte zralé pomeranče a připravte čerstvý džus, který můžete nalít do zásobníku na nápoje s kohoutkem. Pro děti připravte domácí limonádu. Třeba sladkou malinovku, nebo s pomocí mixéru vykouzlete mléčný koktejl. Pokud byste svým hostům rádi nabídli i něco ostřejšího, zábavu zaručeně rozproudí pijácká hra věž, ve které musíte prokázat svou šikovnost.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.