Levandulová inspirace: zařiďte si domov ve stylu Provence

Levandulová inspirace: zařiďte si domov ve stylu Provence

Jedinečnou vůni levandule a krásu jejích fialových kvítků jednoduše milujeme. Vybrali jsme proto hned několik dekorací a kosmetických přípravků, které vás přenesou na kouzelná levandulová pole.

Vypěstujte si vlastní levanduli

Levandule nejen krásně vypadá a voní, ale je i velmi praktická. Její specifická vůně totiž odpuzuje komáry a chrání tak před otravným hmyzem a nepříjemnými štípanci. Vypěstovat vlastní levanduli přitom není žádná věda, na zahrádce nebo na balkoně to s pěstební sadou zvládnete raz dva. Levandule je nenáročná rostlina, která bez problémů zvládne i velká sucha a horka.

Fialová, kam se podíváš

Jak doma navodit tu správnou atmosféru pohody a harmonie? Vybavte váš interiér dekorací s motivem levandule! Na balkón si můžete pořídit třeba levanduli v truhlíku, která přežije každé počasí. Obývací pokoj nebo jídelnu pak můžete oživit fialovou vázou s kyticí levandule uvnitř. Na okně se bude hezky vyjímat obraz s potiskem záclonky s levandulí , u nedělního oběda zase můžete oslnit levandulovou sadou prostírání.

Usínejte s vůní levandule

Pokud vás trápí problémy s usínáním, máme pro vás snadné řešení: zásobte vaši ložnici levandulí. Tahle rostlinka je totiž osvědčeným pomocníkem při usínání. Levandule uvolňuje napětí, uklidňuje a harmonizuje tělo i duši, navíc krásně voní. Naneste před spaním na spánky roll-on s levandulovým výtažkem a uvidíte, jak sladce se vám bude spát.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.