Dopřejte svému pejskovi jen to nejlepší

Dopřejte svému pejskovi jen to nejlepší

Spousta z nás si život bez věrného psího kamaráda nedokáže představit. Každý majitel psa moc dobře ví, že krom lásky je třeba věnovat svému čtyřnohému kamarádovi také kvalitní péči. Co neopomenout, aby Váš pes nestrádal?

V prvé řadě je nutné, aby páníček svého pejska vybavil vším potřebným. Důležité je opatřit mu vodítko a vhodný obojek – jeho průměr i tloušťku řemínku je třeba vybírat s ohledem na velikost psa. Někteří lidé, pokud vlastní malé plemeno, dokonce místo obojku volí raději kšíry. Ty jsou pro malé psy o poznání pohodlnější. Čím dál větší oblibě se těší také stylové obojky se šátkem. Ty se vyrábějí jak na malé, tak i na velké psí kamarády a seženete je v široké škále barev i vzorů. Na své si tak přijde jak páníček, tak pejsek. Další důležitou věcí, na kterou není radno zapomenout, je identifikační známka. Pokud se Váš pes ztratí, lze díky údajům na ní poměrně snadno najít jeho majitele. Pokud nemáte tu klasickou, můžete to vyřešit tak, že psovi pořídíte speciální přívěšek na obojek. Je opravdu maličký, a přesto se do něj vejde lísteček s veškerými kontaktními údaji na majitele. Navíc se nemusíte bát, že by ho Váš miláček při venkovním řádění ztratil. Má totiž šroubovací uzávěr. Vyrážíte-li často se svým psem na dlouhé procházky a tomuto rituálu se nevyhýbáte ani ve tmě, určitě uvítáte přívěšek na obojek s LED světlem. Pejska s ním můžete bez obav pustit z vodítka a díky blikajícímu přívěšku budete mít stále přehled, kde zrovna pobíhá.

Jakmile udeří první mrazy, rychle oblékáme teplé zimní bundy, kabáty a boty. Víte ale, že zimní výbavu by měl mít i Váš pes? V dnešní době už je obvyklé potkávat v zimním období psy v zimních svetrech a kabátcích. Důležité však je chránit i tlapky Vašeho kamaráda. Mráz, náledí, sníh a posypová sůl – to všechno má nepříznivý vliv na polštářky na jeho tlapkách. Někteří lidé o ně proto pravidelně pečují tím, že je mažou speciálními balzámy. Vyřešit to ale můžete psími ponožkami. Jednoduše je psovi před venčením nasadíte a můžete vyrazit ven.

Stejně jako každý den věnujete péči svým vlasům, je třeba se postarat i o psí srst. U hrubosrstých plemen se pravidelně trimuje speciálními nástroji k tomu určenými. U ostatních psů srst stačí pravidelně vyčesávat vhodným hřebenem. Na trhu je spousta druhů – od plastových, přes umělohmotné až po gumové. A právě gumový kartáč je k srsti Vašeho pejska nejšetrnější a především neublíží jeho pokožce, na rozdíl od kartáčů s kovovými hroty. Nezapomeňte psa také pravidelně koupat, obzvlášť pokud je zvyklý být často a dlouho venku. Ve zverimexu, u veterináře i v klasických obchodech seženete speciální šampony určené přímo pro psí srst. Rozhodně používejte ty. Váš šampon by mohl psí pokožku podráždit.

Určitě to moc dobře znáte. Naservírujete svému čtyřnohému miláčkovi něco dobrého k snědku a on tím nemilosrdně zašpiní vše okolo misky. Co s tím? Je to jednoduché, vyřešte to podložkou pod misky! Vše, co zůstane mimo misku, můžete jednoduše vyhodit a podložku rychle umýt.

Nezapomínejte ani na pohodlí svého psa, jedině tak bude opravdu šťastným a spokojeným společníkem. Začněte u místa na spaní. Pokud Váš pes rád spí na dlažbě v předsíni nebo na plovoucí podlaze, pořiďte mu pohodlnou polstrovanou deku. Zespodu má protiskluzový povrch, takže bude stále držet na svém místě. Navíc odpuzuje chlupy. Sháníte-li pro pejska pelíšek třeba do obývacího pokoje nebo do ložnice, zkuste tento. Můžete ho umístit do rohu místnosti, kde se rozhodně plést nebude. A co víc, Váš pes Vás za něj bude milovat! Stejně jako se bez hraček neobejdou děti, nemůže bez nich být ani většina psů. Pořiďte mu balónek, plyšovou hračku nebo třeba gumové pískací kuře. O zábavu bude rychle postaráno.

Občas se každému majiteli psa stane, že se neplánovaně zdrží mimo domov a skončí to tak, že se pejskovi doma stane malá nehoda. Vyřešte tuto nepříjemnost jednou provždy díky psí toaletě! Velmi snadno se čistí a Váš pes Vám za ni bude vděčný nejen v případě, že nebudete doma, ale i když bude nemocný a bude tak častěji potřebovat vykonat potřebu.

Co všechno má doma Váš chlupatý mazlíček?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.