Co ve Vaší kanceláři nesmí chybět?

Co ve Vaší kanceláři nesmí chybět?

Lidé, kteří pracují v kanceláři, vědí, že kvalita pracovního prostředí je velmi důležitá. Patříte mezi ně? Pak pro Vás máme pár rad jak si sezení v kanclu co nejvíce zpříjemnit.

V prvé řadě je důležité udržovat své pracovní místo čisté. Velkou část úklidu jistě obstará člověk, který je ve Vašem zaměstnání najatý na úklid. Zbytek je na Vás. Co například takový monitor? Není nic příjemného, když se při studování dokumentů v počítači díváte přes šmouhy a otisky prstů. Proto vždy mějte po ruce čistič obrazovek. Mikrovlákno, ze kterého je čistič vyrobený, vyčistí Váš monitor od nečistot a krásně ho vyleští. Dalším častým neduhem, který se v kancelářích běžně praktikuje, jsou stohy nepotřebných dokumentů, které z různých důvodů není možné jen tak vyhodit do koše. Pokud se i na Vašem pracovním místě povalují papíry, které Vám jsou k ničemu, povolejte pomocníka – skartovačku! Ta plastová má jednu výhodu – nemusíte hledat zásuvku. Je totiž manuální, můžete ji tak použít kdykoliv a kdekoliv.

polštář

Nezapomínejte ani na dostatečné pohodlí. I to se totiž odráží na kvalitě Vaší práce. Sedavé zaměstnání není vždy příjemné a často ho odnášíme bolestmi zad nebo kloubů. Specialisté doporučují, abychom se během pracovní doby krátce prošli nebo udělali pár protahovacích cviků. Ne vždy je ale na toto čas. Zkuste to tedy jinak. Podpůrný nafukovací polštář na židli bude oporou pro Vaši páteř. Pokud Vás trápí záda, za pár dní tak jistě pocítíte zlepšení. Sedíte-li v práci na klasické židli a nová kancelářská židle na kolečkách je v nedohlednu, máme pro Vás řešení. Tím je speciální otáčivý polštářek, díky kterému se budete moci otáčet, kamkoliv budete potřebovat, aniž byste odsunovali židli. Máte v práci koberce? Pak není příliš vhodné chodit po nich v botách. Navíc ani není zdravé mít celý den na nohách uzavřenou obuv. Přezujete se! Uvidíte, že se hned budete cítit líp. Některé pantofle jsou navíc masážní, což podporuje prokrvení nohou. Máte-li v kanceláři místo koberců jen linoleum, plovoucí podlahu nebo dlažbu, může se stát, že Vám bude během dne zima. V takovém případě není nic jednoduššího než využít hřejivý pytel. Do toho se můžete zapnout a užívat si nekonečného pohodlí v teple, i když zrovna vyplňujete tabulky v počítači.

Stejně jako doma, i v zaměstnání se vždy hodí praktické vychytávky, které Vám usnadní práci. Pracujete s dokumenty, které třeba i celé hodiny pročítáte? Pak jste se už určitě setkali s takovými, které obsahují opravdu drobný text. Ten lze často přečíst jen s obtížemi. Proto je dobré mít vždy po ruce kancelářskou lupu. Díky ní budete moci i miniaturní text bez problémů a rychle přečíst. Máte v kanceláři pořadače nebo složky na dokumenty a často tápete, co kde hledat? Pomůže Vám popisovač. Pomocí něj si můžete vytisknout samolepicí štítky, které nalepíte přesně tam, kam potřebujete. A co víc, díky tomu, že jsou plastové, máte jistotu, že dlouho vydrží. Pokud papíry nepotřebujete zakládat, ale na stole Vám překážejí, je pro Vás ideálním řešením příruční vozík se zásuvkami. Využít ho můžete i k uskladnění kancelářských potřeb nebo osobních věcí. Vozík je na kolečkách, takže ho můžete kdykoliv snadno přemístit.

A co dekorace? Udělejte si své pracovní místo pěkné. Jestliže nad hlavou nemáte požární hlásič, nebojte se pořídit si na stůl pěkný svícen. Ten by ale měl být dostatečně stabilní, abyste ho omylem nepřevrhli zrovna v momentě, kdy v něm bude hořet svíčka. Při odchodu z kanceláře vždy zkontrolujte, že jste svíčku zhasli. Jestliže si tuto dekoraci z bezpečnostních důvodů nemůžete do kanceláře pořídit, vyzdobte si stůl alespoň pěknou umělou květinou v zajímavé váze. Má jednu nespornou výhodu – nikdy nezvadne 🙂

Máte svoji kancelář? Bez čeho se neobejdete při práci Vy?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.