Zabavte děti na zahradě

Zabavte děti na zahradě

Od jara do podzimu je našim dětem a vnoučatům nejlépe venku na čerstvém vzduchu. Když je krásně teplo, mohou se koupat. A jak známo, s touto zábavou si děti vystačí celý den. Stačí je dobře namazat, ohlídat a máme vystaráno. Ale co když počasí na koupání není? Vybrala jsem pro Vás pár senzačních produktů z našeho sortimentu her.  A některé jsou tak báječné, že jsem si je hned objednala sama. Výhodou je, že si s nimi mohou hrát děti i dospělí a užijete si s nimi spoustu legrace.

Jednou z nich, kterou jsem už sama vyzkoušela, je házecí hra s kroužky. Obsahuje čtyři stojánky v designu různých míčových sportů – basketbalu, fotbalu, baseballu a rugby + osm barevné označených házecích kroužků. Možná to vypadá jednoduše, ale jakmile to zkusíte, uvidíte, že to tak není! Záleží samozřejmě na vzdálenosti, ze které se rozhodnete házet. Čím je delší, tím je to náročnější. Hra pro celou rodinu Vás určitě nadchne stejně tak jako mne. Bavit se mohou předškoláci i prarodiče!

Z podobného soudku je i další báječná zahradní hra –kroket.Nepleťte si ji s rozšířenějším kriketem, který se hraje s dlouhými pálkami, účastníci mají helmy a hřiště s brankami má přísná pravidla. Kroket je hra, ve které se trávě holí (v podobě dřevěné palice) údery posouvají koule skrz branky až k cílovému kolíku. Hra pro čtyři účastníky obsahuje čtyři hole, čtyři koule, osm branek a dva cílové kolíky.hra s kroužky

Dalším mým tipem na bezpečné hrátky s dětmi je házecí hra Klaun. Souprava obsahuje šest míčků se suchými zipy a obrázek s klaunem jako terč. Šikovná obdoba dospělácké hry se šipkami, ale místo ostrých hrotů jsou tu jen lehké míčky. Naučte své děti a svá vnoučata, jak dobře zamířit a zažijte s nimi radost ze správné trefy! Možná si vzpomenete na své dětství a podobné hry, které tu jsou mnoho let.

Také si můžete užít široký repertoár deskových her. Jako první bych Vám doporučila oblíbené mikádo. I když si mnoho lidí myslí, že pochází z Asie, není tomu tak. Mikádo je původem z Evropy. A díky našemu e-shopu ho můžete mít doslova za hubičku. Náhodně rozházený shluk dřevěných tyčinek vypadá neuspořádaně a Vy musíte vytahovat jednotlivé tyčinky tak, aby se žádná další nepohnula. K tomu je potřeba mít pevnou ruku a cit v prstech. Je to opravdová výzva pro velké i malé!

Pro děti bude velmi zábavná také klasická hra dáma, ovšem v zajímavé podobě s kameny ve tvaru koček a myší. Seznamte je s touto tradiční hrou, která patří do skupiny abstraktních strategických deskových her určených pro dva hráče. Existuje mnoho variant, nicméně charakteristickými prvky je pohyb kamenů po diagonálách a snaha vyřadit přeskočením všechny protivníkovy kameny.

A mým posledním tipem a srdcovou záležitostí je hra halma. Tuto strategickou deskovou hru vymyslel v roce 1880 americký chirurg George Howard Monks. My Vám nabízíme její tzv. čínskou verzi, která se hraje na dřevěné hrací desce ve tvaru šesticípé hvězdy. Úkolem každého hráče je, přemístit své figurky do protilehlého cípu hvězdy. Halmu můžete hrát ve dvou až v šesti hráčích. Figurky se přesouvají zapichováním, nemohou se převrhnout ani skutálet, a tak je hra vhodná i do dopravních prostředků.

Jak bavíte své děti či vnoučata Vy?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.