Vylepšete tradiční vánoční recepty a posuňte pečení o úroveň výš

Vylepšete tradiční vánoční recepty a posuňte pečení o úroveň výš

Připravte se na vánoční pečení s vylepšenými recepturami tradičních dobrot a vyšperkujte své kuchařské umění. Vyzkoušejte vanilkové rohlíčky s kokosem, plněné perníčky a skořicové hvězdičky s pomerančovou polevou.

Vanilkové rohlíčky s kokosem

Vanilkové rohlíčky s kokosem

100 g strouhaného kokosu
250 g hladké mouky
200 g másla
30 g práškového cukru
2 lžíce rumu

Na obalení:

vanilkový cukr

Postup:

  1. Mouku a práškový cukr přesejeme přes jemné sítko, abychom se vyhnuli hrudkám.
  2. Přidejte změklé máslo, kokos a rum.
  3. Vyhněťte hladké těsto a dejte ho přes noc odležet do ledničky.
  4. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  5. Na náš plech položte kousek těsta a špachtlí ho rozetřete po plechu tak, aby byla každá formička naplněná těstem.
  6. Pečte 10 minut dozlatova, a ještě teplé rohlíčky obalte ve vanilkovém cukru.

Skořicové hvězdičky s pomerančovou polevou

Ingredience:

300 g mletých ořechů (vlašské anebo mandle)
50 g práškového cukru
10 g mleté skořice
1 vajíčko
změklé máslo

Na polevu:

200 g práškového cukru
2-3 polévkové lžíce pomerančové šťávy
1 polévkové lžíce rumu

Postup:

  1. Bílek z vajíčka vyšlehejte a přidejte k němu všechny ostatní suroviny.
  2. Pokud těsto nedrží tvar, přidejte trochu změklého másla.
  3. Z těsta vytvořte kuličky, které vtlačte do naší formy na pečení.
  4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 110 stupňů cca na 20 minut.
  5. Jakmile se hvězdičky upečou, vyšlehejte cukr, šťávu a rum do husté polevy.
  6. Po vyndání z trouby nechte hvězdičky vychladnout a následně je potřete polevou.

Perníčky se švestkovým překvapením

Ingredience:

400 g hladké mouky
150 g práškového cukru
70 g másla
2 ks vajec
100 g medu
perníkové koření
jedlá soda
švestková povidla

Postup:

  1. Máslo a med roztopte na slabém plamenu.
  2. V míse smíchejte suché suroviny a přilejte k nich vychladnutou směs.
  3. Následně přimíchejte vejce a těsto a nechejte odležet.
  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  5. Těsto si vyválejte na požadovanou hloubku a vykrojte různé tvary.
  6. Z perníčků stejných tvarů udělejte dvojice. Na jeden perníček z dvojice dejte trochu švestkových povidel. Druhým plátkem perníčku ho překryjte a stlačte na bocích.
  7. Takto naplněné perníčky dejte péct na 10 až 15 minut.