Vychytávky pro přípravu cukroví

Vychytávky pro přípravu cukroví

Máme tu druhý adventní víkend a to je nejvyšší čas začít s pečením. Perníčky už máte asi za sebou, ty musejí ležet déle, ale ještě nás čekají rohlíčky, pracny, linecké a mnoho dalších druhů. A to nemluvím o nepečeném, to se bude stíhat asi až týden před Vánoci. Výborná těsta podle léty prověřených rodinných receptů si musíte udělat sami, ale já Vám mohu pomoci s dalšími kroky. Našla jsem pár opravdu úžasných vychytávek, které pečení vánočního cukroví skutečně hodně usnadní.

Já osobně se nejvíce „nadřu“ u rohlíčků. Je to cukroví, na které jsem dosud neviděla žádnou možnost ulehčení ruční práce. Když jsem tedy objevila tento úžasný plech na vanilkové rohlíčky, opravdu jsem zajásala. Konec příliš velkých, malých, tlustých, tenkých, zkrátka nerovnoměrných kousků! Už žádné rolování, vykrajování a pracné modelování. Těsto jednoduše rozetřete speciální stěrkou a rohlíčky se vytvoří samy, jeden jako druhý. Najednou uděláte v tomto plechu s nepřilnavou úpravou 42 vanilkových rohlíčků jako malovaných. Praktická stěrka je součástí dodávky.

Další skvělou vychytávkou je stříkačka na těsto, díky níž snadno vytvoříte dekorativní tvary, které pak následně dozdobíte např. částečným namočením v čokoládě apod. S tímto pomocníkem můžete také korunovat své dezerty krémy a šlehačkou v ozdobných tvarech. Stříkačka je zrovna tak mnohostranná jako snadno ovladatelná a bude velkou pomocí pro Vaše vánoční pečení. K samotné stříkačce obdržíte ještě 24 různých nástavců, 20 na cukroví a 4 trysky na těsto, krémy či šlehačku.

Jistě doma vlastníte různé formičky a vykrajovátka na linecké cukroví. Já jsem pro Vás našla báječnou formu, která obsahuje 24 různých motivů v rozličných velikostech. Nejlepší na ní je, že vykrojíte vše najednou a tím ušetříte hodně času. Pokud tento proces zvládnete z jedné dávky těsta dvakrát za sebou, získáte tak 48 stejných kousků, které postačí už jen slepit Vaší oblíbenou marmeládou. Forma má praktická ouška a velmi snadno a jednoduše se čistí.

Pokud jste milovníky tradičního vzhledu slepovaných lineckých sušenek, pak tu mám krásné klasické formičky i pro Vás. Originální sada vykrajovátek se třemi různými motivy je navržená tak, abyste uprostřed cukroví viděli druh marmelády, kterým je slepené. Malé okénko ve tvaru kolečka, srdíčka či hvězdičky Vám hned prozradí, zda je pečivo spojené rybízovou, višňovou nebo meruňkovou 😊

Upečte si jednoduše i lahodné skořicové hvězdičky s bílou polevou. S pečicí podložkou na 36 kousků Vám to půjde raz dva. Naplňte spodní formu těstem, položte na ni vykrajovací podložku a rozetřete sníh z bílků.  S takto naplněnými formami rychle do trouby a za chvíli máte nový skvělý druh cukroví. Forma je opatřena nepřilnavou vrstvou a díky tomu lze hvězdičky velmi snadno vyklopit. Tvarově budou naprosto dokonalé a skoro bez práce. Užijte si vánoční pečení nově s našimi senzačními pomocníky!



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.