Výběr těch nejlepších babských rad

Výběr těch nejlepších babských rad

Zbavte se vodního kamene, špíny v kuchyni i nepříjemného zápachu z ryb. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší babské rady!

Vsaďte na všestranný ocet

Ocet je univerzální pomocník v domácnosti, který si poradí s vodním kamenem, mastnotou i plísní. Použít ho můžete třeba při čištění myčky. Stačí nalít šálek octa dovnitř a myčku pustit naprázdno. S vodním kamenem u vodovodního kohoutku zase zatočí speciální odstraňovač ve tvaru čepičky, který se naplní odvápňovačem a během pár minut vidíte výsledek.

Provoňte domov citronem a zbavte se skvrn

Trápí vásskvrny na nerezovém nádobí? Řešení je jednoduché: pokapejte hadřík citronovou šťávou, otřete postižená místa a nádobí vyleštěte flanelem. Vůně citronu vás zase zbaví nepříjemného zápachu při pečení ryby. Až si budete příště doma připravovat lososa nebo tuňáka, uvařte vodu s citronem a nechte domov provonět.

Mastnotu odstraňte s pomocí soli

Pokud se vám na oblečení, koberci nebo na sedačce objevil mastný flek, nasypte na něj kuchyňskou sůl. Ta do sebe mastnotu vstřebá a flek rychle zmizí. Sůl si poradí i se skvrnami od červeného vína na oblečení. Naneste ji na dané místo, sůl na látce jemně třete a poté hoďte do pračky.

Zatočte se špínou díky jedlé sodě

Svádíte v kuchyni neustálý boj se špínou na sporáku? Spolehněte se na sílu roztoku jedlé sody v teplé vodě a zbavte se zaschlých skvrn na sporáku i zápachu v lednici. Jedlou sodu můžete použít i na další povrchy jako je sklo nebo keramika. S odstraněním skvrn vám pomůže houba na čalounění a koberce, se kterou vyčistíte nábytek a koberce i bez použití čisticích prostředků.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.