Na podzim vsaďte na dýni!

Na podzim vsaďte na dýni!

Dýňová sezóna je tady! Vybrali jsme pro vás ty nejlepší dekorace, se kterými navodíte tu pravou podzimní atmosféru.

Dýně v kuchyni nesmí chybět

Nemůžete se dočkat, až si vychutnáte domácí dýňovou polévku? Podávejte lahodné speciality v misce ve tvaru dýně, ve které zůstanou všechny polévky, omáčky a další dobroty déle teplé. V kuchyni vám nesmí chybět ani keramická slánka a pepřenka ve tvaru dýně. Vaření a pečení vám zase usnadní „dýňová“ kuchyňská minutka.

Dýňové dekorace patří i do jídelny

Postavte na stůl dýni s květinovým aranžmá z travin a bobulí, na dveře pověste roztomilou dýni, která připomíná sluníčko a na jídelní stůl prostřete ubrus s tematickou výšivkou.

Připravte zahradu na Halloween

Buďte připraveni na návštěvu koledníků, kteří vás přijdou poslední říjnový den navštívit. Na cestu jim můžete posvítit velkým solárním světlem ve tvaru dýně. Na vrata zavěste podzimní věnec s LED světýlky a pro dokonalou halloweenskou náladu zapalte svíčku v dýňovém svícínku.

Tip na dýňovou polévku s badyánem

Na závěr jsme si pro vás připravili návod, jak si doma připravit skvělou dýňovou polévku:

  1. Z umyté dýně vydlabejte semínka a dýni nakrájejte na měsíčky. Připravte směs ze 2 lžic oleje, provensálského koření, soli a nechte péct v troubě při 180 °C.
  2. Nakrájenou cibuli osmahněte na oleji. Přidejte trochu zázvoru, badyán a skořici. Vše dohromady osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte 15 minut.
  3. Zbavte vývar koření. Poté přidejte pečenou dýni a chvíli povařte. Rozmixujte do hladkého krému.
  4. Do polévky přidejte podle chuti rostlinnou smetanu a sezamová semínka.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.