Na co v srpnu na zahradě nezapomenout?

Na co v srpnu na zahradě nezapomenout?

Inspirujte se naším seznamem letních prací a užijte si pohled na krásnou zahradu a bohatou úrodu.

Braňte zahradu před škůdci

V srpnu se daří škůdcům jako jsou třeba mšice. Díky postřiku se zbavíte nechtěných parazitů co nejdříve. Vaši zahradu ale ohrožují i i ptáci, kteří pořádají nálety na vaše ovocné stromy a bylinky. Spolehlivě pomůžou umělé slunečnice, které stačí zapíchnout do země. Jejich schopnost odrážet světlo ptáky odradí a oni se vašemu záhonu raději vyhnou.

Plejte a hnojte

Na záhoncích dozrávají koncem srpna rajčata. Stejně tak nastává vhodná doba pro sklízení fazolí, hrášku, ředkviček a řapíkatého celeru. Naopak se můžete pustit do sázení hrachu, ovsa nebo hořčice. Nezapomeňte ani na pravidelné odstraňování plevele. Dejte se do této nepříjemné činnosti se speciálním vyrývačem plevele a půjde vám to pěkně od ruky.

Sklízejte ovoce

Hlavní sklizeň ovoce připadá právě na srpen. Myslete na pravidelnou kontrolu dozrávajících plodů a zbavte se těch, které jsou nahnilé nebo jinak napadené. Aby vám šel sběr ovoce rychleji, vezměte si na pomoc česač ovoce, který snadno sklidí plody z větve. Pokud máte na zahradě nějaké bobulovité keře, se sklizní vám pomůže sběrač bobulí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.