V květnu rozkvétají balkóny

V květnu rozkvétají balkóny

Jakmile přejdou ledoví muži, což je zhruba v polovině května, je čas připravit balkón na novou sezónu. Teplé počasí nás láká ven a rádi si dáme kávu nebo prostě jen tak posedíme na sluníčku. Já se každý rok moc těším, až zase uvedu svůj balkón do provozu a věřím, že to máte stejně. Protože u mne tohle místo určitě neslouží jen k sušení prádla. Našla jsem pro Vás pár zajímavých tipů, jak si tento prostor zútulnit a některé možná i méně tradiční, avšak o to praktičtější produkty pro opravdovou pohodu.

A začneme rovnou od podlahy. V naší nabídce je mnoho typů různých umělých dlažeb, ale já jsem pro Vás dnes vybrala opravdu něco originálního. Šikovné dlaždice z ohebné síťoviny s opravdovými přírodními kameny. Kulaté křemeny jsou příjemné nejen na pohled, ale i na chození. Vizuální i dotykový efekt je tu zkrátka maximální. Takhle zajímavé krytiny si všimne každá Vaše návštěva, která hned s radostí odhodí obuv a vyzkouší si příjemnou chůzi na oblázcích.

Pokud stejně jako já pro skutečný pocit pohody potřebujete cítit i opravdové soukromí, pak Vám nabízím mimořádně spolehlivou ochranu. Jestliže sedíte na svém balkóně a cítíte se jako na veřejném prostranství, pak jeho zábradlí jednoduše zahalte do dekorativní plastové tkaniny. Je vyrobena z kvalitní fólie s kovovými očky a je odolná vůči nepřízni počasí i UV záření. Připevňuje se snadno, lze ji použít i na zahradní ploty a můžete ji libovolně zastřihovat. Kromě motivu popínavých květin si můžete zvolit například vzor světlé břidlice, která bude obzvlášť dobře vypadat na plotech.

Když máme vyřešenou podlahu i zábradlí, můžeme se vrhnout na truhlíky. Jestliže se rádi „rýpete“ v hlíně, pak se Vám bude určitě hodit 5dílná zahradnická sada na sázení. Ve stylové tašce najdete hrabičky, lopatku, zahradní nůžky a postřikovač. Využijete je nejen na balkónové květiny v truhlíkách, ale samozřejmě i na přesazování pokojových květin případně i drobné zahrádkářské práce.

A pokud nejste žádní zahradníci a nemáte tzv. zelené prsty, pak určitě uvítáte můj další tip – umělé kytice do truhlíků. Tyhle roztomilé macešky pokvetou na Vašem balkóně od jara do podzimu. Nevadí jim tropická horka ani noční mrazíky. Vypadají jako živé, ale neuvadají a nepotřebují žádnou péči. Jsou vhodné pro truhlíky do 40 cm a dodáváme tři kusy v balení.

Možná také, stejně jako já, neradi zavěšujete truhlíky na okraj balkónu. Já k tomu mám pár dobrých důvodů. Je to především potřeba neustálé péče, denní zalévání a následná nutnost žádat někoho o pomoc, kdykoli někam, byť nakrátko, odjíždím. Dalším důvodem je, že na balkón věším prádlo a párkrát se mi stalo, že mi ho prudký déšť odrazem od truhlíků zašpinil hlínou. A v neposlední řadě to jsou ptáci, kteří mi truhlíky neustále vyzobávají a balkón a jeho zábradlí tak silně znečišťují. Proto jsem se rozhodla pro šikovný stojan, který mám u zdi, kam se déšť nedostane, a v době své nepřítomnosti ho mohu snadno přenést k sousedům nebo ho jen vystrčit na chodbu pro pohodlné zalití.

A proti výše uvedeným ptačím loupežníkům jsem si také pořídila báječnou dekoraci – spirály se zrcátky. Kromě toho, že výborně vypadají, jsou díky své lehkosti a zavěšení na tenkých provázcích stále v pohybu a jejich odlesky nenasytné ptáčky spolehlivě zaplaší.

Abyste si mohli užívat léto při otevřených dveřích a být zároveň spolehlivě ochráněni před hmyzem i zvědavými pohledy, doporučuji Vám síťovaný závěs s jemným motivem oblohy. Dokonale propouští čerstvý vzduch a pohodlně se zavírá díky magnetům. Součástí dodávky je lepicí páska a připínáčky. Vybrat si můžete i další motivy např. žluté gerbery nebo čtyřlístky.

A co Vy, už máte balkón připravený na novou sezónu nebo se ještě necháte inspirovat mými tipy? Napište nám do komentářů, budeme se těšit 😊



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.