Paruka praktický i módní doplněk

<strong>Paruka praktický i módní doplněk</strong>

Paruka může sloužit jako zdravotnická pomůcka nebo kosmetický doplněk. V obou případech její nošení umožňuje rychle změnit svůj vzhled nebo zakrýt nedostatek vlastních vlasů.

Používání paruk sahá do hluboké historie. Již první zmínky a vyobrazení pocházejí ze starého Egypta. Mezi další starověké kultury, které paruky používaly, byly Féničané, Řekové, Etruskové nebo Římané.

Největší rozkvět nošení paruk přišel v 16. století. Tehdy se v Evropě nosily jako symbol společenského postavení a jako nutnost z hygienických důvodů až do 2. poloviny 18. století.

Paruky dnes

Chystáte se na schůzku, do divadla nebo nějakou nečekanou událost a vaše vlasy zrovna nevypadají společensky? Pomocnou ruku vám nabízí paruka. Její použití a změna vzhledu je okamžitá a mile vás překvapí.

Už dávno nevypadají paruky jako nevzhledné helmy, neforemné koupací čepice nebo roztodivné bábovky. Dnešní doba přeje přirozeným a vzdušným účesům, a to se odráží i ve výrobě paruk. Současné paruky jsou dokonce nerozeznatelné od vlastních vlasů. Jsou lehké, vyráběné z prvotřídních materiálů a kopírují módní účesové trendy z hlediska střihu i barev. Díky tomu můžete měnit svůj vzhled, jak se vám zlíbí. Vyrábějí se i z pravých vlasů, avšak jejich pořizovací cena je vyšší.

Pokud se rozhodnete pro každodenní nošení paruky, doporučujeme si pořídit alespoň dvě nebo tři. Časté nošení ovlivňuje životnost paruky a možnost jejich střídání ji prodlužuje.

Najděte si svůj styl

Náš obchod nabízí široký výběr střihů i barev paruk. K jednomu střihu si můžete pořídit rovnou několik odstínů nebo naopak několik různých střihů v jednom nebo několika odstínech.

Péče

Starost o paruku není nijak složitá. Čas od času svoje náhradní vlasy „vyperete“ v šampónu a necháte volně uschnout. Střih paruky je při odpovídající péči stálý a nemění se. Paruku na konci každého dne uložte tak, aby nedocházelo k její deformaci. Pro tyto účely máme v našem obchodě stojánek na paruky, který udrží paruku vzdušnou a ve formě. Stojánek s parukou umístěte vždy na suché a stinné místo, mimo dosah zvědavých dětí a hravých domácích mazlíčků.

S parukami už nebudete muset chodit tak často ke kadeřníkovi, a navíc váš skvělý účes udrží tvar v jakémkoliv počasí.