Sváteční stolování

Sváteční stolování

Taky se tak těšíte na svátky? Není to jen dobré jídlo a pití, krásně uklizený a nazdobený byt, ale především radost ze společných momentů a vzájemného obdarovávání. K takovým chvílím bezesporu patří i krásně prostřený stůl. Jak správně stolovat a jak co nejlépe upravit sváteční tabuli, to se Vám budu snažit poradit a doporučit v tomto článku. Mnoho známých Vám jistě řekne, že polévka nebo omáčka chutnají nejlépe z hrnce na plotně, ale o Vánocích si přece musíme dát záležet!

Jistě se mnou budete souhlasit, že základem pro slavnostní tabuli je ubrus. Můžete si vybrat z mnoha materiálů, tvarů a barev.

Nádherný je samozřejmě brokát a čistá bavlna, ale polyester či viskóza jsou zase barevně výraznější, což se o svátcích hodí, a také, což je velmi důležité, jsou mnohem snadnější na údržbu. Netvoří se na nich skvrny, protože jejich vlákna nejsou tak nasákavá jako přírodní a také se nemusejí žehlit, což je výhoda, kterou v dnešní době ocení mnoho zaměstnaných žen.

Krásným příkladem klasického vánočního bavlněného ubrusu je i ten s názvem Vesnička. Tančící sněhové vločky a pohádková víska, která působí až trojrozměrným dojmem, to je opravdu působivý model svátečního ubrusu.

Kromě materiálů si také můžete zvolit různé varianty podle tvaru stolu nebo například možnost podkladového ubrusu a běhounu tzv. napronu. Tento styl je oblíbený v celé Evropě a jednobarevný základ často zdobí veselé, pestré a praktické ubrusy ve tvaru menšího obdélníku. napron

Jako stvořený pro Vaše slavnostní okamžiky je tento napron Hvězdy z kvalitního polyesteru. Elegantní žakárový model s tkaným vzorem hvězd a s jemným třpytem zvýrazní slavnostní ráz Vaší štědrovečerní večeře a vytvoří z každého stolu sváteční tabuli.

Na krásně prostřeném stole nesmí chybět vkusný textilní košík. Můžete do něj uložit pečivo, ořechy nebo různé sladkosti. Jeho materiál lze sladit s chňapkou, prostíráním nebo zástěrou ve stejném motivu.

A co ještě nesmí chybět při svátečním stolování? Přece ubrousky! A pokud chcete svou rodinu a hosty skutečně okouzlit, pak vyzkoušejte ubrousky již složené v kreativním vzhledu vánočních stromků 😊

Jak skládáte ubrousky Vy? Určitě společně přijdeme na celou řadu zajímavých tipů. Podělte se o ně s námi v komentářích.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.