Snadné dezerty, které upečete během pár minut
![Snadné dezerty, které upečete během pár minut](https://blog.magnet-3pagen.cz/wp-content/uploads/2020/10/Magnet_Web_1140x719_DozaMotyli.jpg)
Oslaďte si život domácí bábovkou, šlehačkovou bublaninou nebo tvarohovým dortem. Tyhle recepty vám nezaberou víc než 40 minut!
Bábovka jako od babičky
![](https://blog.magnet-3pagen.cz/wp-content/uploads/2020/10/gugelhupf-4994439_640-300x200.jpg)
Upečte si klasiku, která nikdy nezklame. Je jen na vás, jestli do bábovky přidáte oříšky, rozinky nebo třeba kokos. Nebojte se trochu experimentovat a překvapte svou příští návštěvu.
Ingredience:
3 vejce
2 lžíce kakaa
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek teplé vody
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek
1 sklenička oleje
cukr moučka na ozdobu
Postup:
1. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Všechny ingredience smíchejte ve velké míse. Přidejte tři žloutky, hrnek teplé vody a skleničku oleje. Vše smíchejte dohromady.
2. Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do těsta. Přidejte ořechy, kokos nebo rozinky podle vlastní chuti.
3. Nalijte dvě třetiny těsta do formy, která je vymazaná tukem a vysypaná moukou.
4. Do zbytku těsta přisypte 2 lžíce kakaa, zamíchejte a nalijte na světlejší těsto ve formě.
5. Vložte bábovku do předehřáté trouby a nechte péct 20 minut při 160°C. Potom zvyšte teplotu na 180°C a nechte bábovku dopéct.
6. Pomocí špejle zjistěte, jestli je bábovka hotová. Špejli zapíchněte do středu korpusu a zase vytáhněte. Když se na špejli těsto nepřilepí, je bábovka hotová.
7. Upečenou bábovku vyklopte z formy a pocukrujte.
Šlehačková bublanina
![](https://blog.magnet-3pagen.cz/wp-content/uploads/2020/10/pexels-asya-vlasova-3065576-300x225.jpg)
Máte chuť na jemný a vláčný dezert? Připravte o víkendu ovocnou buchtu z poctivé šlehačky a nechte se zasypat komplimenty od celé rodiny.
Ingredience:
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3 vejce
špetka soli
1 smetana na šlehání
trocha hrubé mouky a tuku na plech
3 menší misky lesního ovoce (může být i mražené)
moučkový cukr
Postup:
1. Do mísy dejte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a troškou soli. Přilijte smetanu a zamíchejte.
2. Vymažte formu na koláč tukem a posypte moukou. Potom na formu nalijte připravené těsto.
3. Na závěr posypte ovocem a nechte péct asi 25 minut do růžova.
4. Vyndejte buchtu z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s popraškem moučkového cukru.
Tvarohový dort s drobenkou
![](https://blog.magnet-3pagen.cz/wp-content/uploads/2020/10/pexels-buenosia-carol-2035740-300x183.jpg)
Milujete tvaroh? Pak si zamilujete i tenhle tvarohový dort s drobenkou nahoře i dole. Zkuste jablka a lesní ovoce občas nahradit třeba ne tolik typickým ananasem nebo mandarinkami!
Ingredience:
½ kypřicího prášku do pečiva
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku moučkového cukru
100 g másla
Na náplň
200 ml mléka
500 g měkkého tvarohu v kostce
½ hrnku moučkového cukru
1 zakysaná smetana
1 vanilkový cukr
1 pudink v prášku (s příchutí vanilka)
150 g ovoce podle chuti
Postup:
1. Začněte přípravou drobenky. Smíchejte kypřicí prášek, mouku, cukr a máslo a vypracujte drobenku. Přibližně ¾ připravené drobenky nasypte na dno dortové formy.
2. Všechny ingredience na náplň smíchejte dohromady. Náplň pak natřete na drobenku ve formě a navrch nasypte zbývající drobenku.
3. Nechte péct 40 minut při 180°C a troubu vypněte, až dort získá zlatavou barvu. Potom nechte vychladnout ve formě.