5 tipů, jak na podzimní úklid domácnosti

5 tipů, jak na podzimní úklid domácnosti

S příchodem podzimu trávíme stále více času doma. Pusťte se do mytí oken a čištění koberců, abyste si chvilky strávené doma užili v klidu a pohodě.

Začněte mytím oken

Vezměte si k ruce okenní stěrku, se kterou vám mytí oken půjde jako po másle. Ještě než se do práce pustíte, sundejte závěsy a záclony a hoďte je do pračky. Uvidíte, že čerstvě vyprané záclony a vyleštěná okna váš domov pěkně rozzáří.

Vyčistěte koberec

Koberec zbavte pomocí vysavače drobků, vlasů a dalších nečistot. Pokud váš koberec zdobí nehezká skvrna, použijte speciální houbu s teplou vodu a během pár minut bude po problému.

Ukliďte pod nábytkem

Prach se usazuje na nábytku, pod ním i za ním, a proto je důležité, abyste se ho zbavili i na těžko dostupných místech. Odsuňte postel, skříň a další nábytek, kam se běžně při uklízení nedostanete. Za lepší vzduch v místnosti to určitě stojí.

Věnujte dostatečnou péči matraci

Matrace je jedna z nejdůležitějších věcí v domě. Aby se vám dobře spalo, věnujte jí potřebnou péči. Stejně jako koberec zbavte matraci prachu a dalších nečistot. Jednou za čas je také dobré matraci otočit, abyste prostřídali strany.

Protřiďte šatník

Jednoduše z poliček vyřaďte věci, které už nenosíte. Takové oblečení můžete někomu darovat, hodit ho do kontejneru na textil nebo můžete zničená bavlněná trička použít jako hadr na uklízení.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.