Sklízíme, mrazíme a zavařujeme

Sklízíme, mrazíme a zavařujeme

Konec léta je obdobím, kdy nás zahrady odměňují za celoroční péči velkým množstvím plodů. Dozrává mnoho druhů ovoce a zeleniny a na nás je, abychom si poradili s jejich uchováním na pozdější dobu. Nastává tedy doba zpracovávání úrody, kdy nejvíce mrazíme a zavařujeme. Našla jsem pro Vás pár šikovných pomocníků a vychytávek, díky nimž se Vám to bude dařit ještě lépe, pohodlněji a v kratší době. A možná si u některých řeknete, jak je možné, že jste si je nepořídili už dřív 😊.

U každého vaření, ale i u zavařování a vaření marmelád je velmi důležité přesné odvážení jednotlivých přísad. Přesnost je většinou klíčem k úspěchu. Vyzkoušejte tuto kuchyňskou váhu, která je nejen velmi přesná, ale zároveň i krásná. Retro přístroje jsou v poslední době velmi moderní a když mají, stejně jako ciferník této váhy, ještě navíc lehce industriální styl, stanou se často i vkusnou dekorací.  Elegantní tmavomodrá váha má dobře čitelnou stupnici po 10 gramech a praktickou funkci dovažování.

Kdo už někdy vařil marmeládu, určitě mi dá za pravdu, že nejhorší je její nalévání do sklenic. Horká hustá hmota se těžko dávkuje a pro její pozdější kvalitní uchování je důležité, aby hrdla zavařovacích sklenic nebyla ulepená a pokapaná. Proto jsem pro Vás našla tento trychtýř na marmeládu. Hodí se na všechny zavařovací sklenice a můžete jej využít i na přelévání omáček a dalších tekutin z větších nádob.

Další z mých tipů jsou, dle mého soudu, naprosto báječné etikety na kompoty a marmelády. Korunujte své výtvory vlastními ozdobnými štítky! Můžete mít buď oválné nebo hranaté. Oboje dodáváme ve čtyřech různých provedeních – s motivy různého ovoce. A u obou typů dostanete celkem 96 kusů etiket v balení, od každého „ovocného“ motivu je tam vždy 24 kusů.

Pokud se chystáte výdobytky své zahrady mrazit, jistě se Vám budou hodit pevně uzavíratelné klipsy na sáčky. Na sáčky se zmrazenými potravinami jsou jako ochrana zcela nepostradatelné. Víte, že mráz, který kontinuálně proniká do sáčku k pokrmům, je může naprosto vysušit a znehodnotit? Říká se tomu spálení mrazem a na kvalitě a chuti je to velmi znát. V jednom balení obdržíte 10 kusů různobarevných klipsů.

A když jsme u toho mrazení, pak Vám ještě doporučím báječnou vychytávku na uchování bylinek. Hodí se na všechny typy, hlavně na ty do polévek, omáček nebo míchaných nápojů. Bylinky podle potřeby naporcujte. Například petrželku, pažitku a kopr nasekejte nadrobno a mátu a libeček nechte v celých lístkách. Vložte je do tvořítek na led a zalijte vodou. Výsledkem budou ledové kuličky plné bylinek, které stačí pak jen vhodit do připravovaného pokrmu. V sadě obdržíte tři plata tvořítek po 21 kuličkách.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.