Potěšte své domácí mazlíčky

Potěšte své domácí mazlíčky

Věděli jste, že u nás je nejvíce psů na osobu z celé Evropy? Že jsme náruživí chataři a chalupáři, to jsem věděla a v jednom z minulých článků i zmínila. A že milujeme psy a kočky, to jsem samozřejmě dobře věděla také. Ale že jsme na úplné špici žebříčku chovatelů zvířat, to jsem skutečně netušila. Představte si, že ve čtyřech a půl miliónu českých domácností žije na dva milióny psů a milión koček. Takže je jisté, že se svým dnešním tématem strefím do vkusu v podstatě každého čtenáře😊.

Nevím, jak Váš mazlíček, ale moje kočka vyčesávání přímo miluje. A z doslechu vím, že jej mají rádi i psi. Je to vlastně druh mazlení, velmi intenzivní a příjemný. Já jsem si pořídila skvělý kartáč na zvířata, který má gumové štětiny. Nejen, že dokonale odstraní ze srsti vypadané chlupy, které se jinak roznášejí po celém bytě, ale stejně tak dobře je odstraní z oblečení a čalounění. Určitě taky znáte ten pocit trapnosti, když si návštěvy z Vaší pohovky odnášejí pozdrav v podobě chlupů Vašeho mazlíčka.

Další výbornou vychytávkou, která je prospěšná jak pro Vás, tak pro Vaše zvíře, je praktická podložka pod misky. Zajistí, aby misky na krmení a pití “neputovaly” po podlaze a nezanechávaly nevyhnutelné stopy. Zároveň také jasně stanoví, kde je místo na krmení. Tato podložka Vám ušetří i hodně uklízení. A Vašemu mazlíčkovi zajistí komfortní krmení.  

Při procházkách venku se Vám určitě bude výborně hodit tenisový míček s lanem. Házení, chytání a aportování, to je přece ta nejlepší zábava. Váš pes se venku vyběhá a vydovádí a příjemný pohyb si s ním užijete i Vy. Tímto míčkem uděláte radost nejen jemu, ale i sobě.

Určitě jste už slyšeli o psí toaletě. Je to samozřejmě téma k diskusi, jsou chovatelé, kteří ji nedoporučují, ale upřímně, je to šikovný pomocník. Hodí se hlavně pro menší plemena, která jsou v posledních letech velmi oblíbená jako například jorkširští teriéři, čivavy apod. Je velmi vhodná také pro staré a nemocné psy a jako trénink čistoty pro štěňata. Jsou momenty, kdy opravdu není možné vyrazit ven. A pak se tato praktická pomůcka skutečně může hodit.

Vzpomínám si, že když jsem byla mladší, přišli mi psíci oblečení venku v kabátku trochu legrační. Ale s postupujícím věkem a zkušenostmi jsem zjistila, že hlavně městským pejskům, kteří jsou zvyklí na dobrodiní vyhřátých bytů, může být v zimě venku skutečně psí zima 😊.

Proto jsem také na závěr vybrala kabátek Skotty.  Je k dispozici ve svou provedeních, na menší plemena ve vel. 25 cm a na větší pejsky ve vel. 35 cm. Můžete si být jisti, že se Váš čtyřnohý přítel nebude během procházky třást zimou. Kostkovaný kabátek má hřejivou plyšovou podšívku, je nepromokavý a má praktické zapínání na suchý zip.

A co Vy, patříte k milovníkům psů nebo koček? A jaké vychytávky máte pro své čtyřnohé kamarády? Poradíte něco ostatním čtenářům? Na Vaše zkušenosti jsme velmi zvědaví, napište nám do komentářů.  



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.