Šikovné tipy na zavařování

Šikovné tipy na zavařování

Podzim je časem sklízení plodů a pochopitelně i jejich zpracovávání. Mražení jsme probrali minule a dnes mám pro Vás pár nápadů pro oblast zavařování. Kdo zavařuje, ten ví, že to je alchymie a že se ke svým NEJ receptům propracovával dlouhá léta.  A i když způsob práce a složení láků a zálivek je často doslova rodinným pokladem či dokonce tajemstvím, pár praktických tipů na šikovné pomocníky přijde jistě vhod každému.   sklenice na zavařování

Já osobně nejsem na zavařování žádný velký odborník, ale ráda vypadám i při této činnosti stylově a cítím se dobře. Proto bych Vaši pozornosti doporučila tuto zástěru s moderním motivem plameňáků. Je nejen slušivá, ale samozřejmě i velmi praktická. Velká zástěra z čisté bavlny Vás ozdobí i ochrání.

A když už máte zástěru s tímhle trendy vzorem, oživte snadno a rychle i svou kuchyň také stylovou utěrkou na nádobí se stejným motivem.

Další doplněk, který se při zavařování opravdu využije, je kuchyňská chňapka. Já jsem vybrala samozřejmě opět model s motivem plameňáků, protože v kuchyni by mělo být všechno perfektně sladěné. Vkusná bavlněná chňapka ochrání Vaše ruce před popálením, a navíc bude Vaší kuchyni skutečně slušet. A určitě Vám doporučuji objednat si dvě, nejen kvůli zavařování, ale lépe se Vám budou držet i horké hrnce a pekáče.

Pokud mohu soudit podle sebe, tak zavařovacích sklenic má každá hospodyňka ve své domácnosti bezpočet. Já sama se jich během roku snažím zbavovat, ale mám dojem, že to je zrovna věc, které má každý dostatek. Co se ale bude určitě hodit všude, to jsou stylové samolepicí štítky.

Oválné etikety s ozdobnými lemy mají tři řádky, takže můžete v názvech svých výtvorů popustit uzdu fantazii. Nebo můžete napsat na štítek věnování od srdce. Každá marmeláda, kompot nebo čalamáda se tak stanou tím nejkrásnějším dárkem. Protože jak již řekl můj oblíbený hrdina v podání Jiřího Kodeta ve filmu Pelíšky: „Nejlepší dárky jsou ty, které člověk pro druhého sám vyrobil“.

Mým posledním tipem je šikovný cedník na konzervy a sklenice. S tímto sítkem slijete v případě pouze šťávu či olej a zbytek zůstane uvnitř. Jistě, mnoho různých směsí se konzumuje i se zálivkou, nicméně jsou případy, kdy člověk potřebuje lák slít. Možná i Vy děláte domácí želé na ovocný dort či koláč pomocí vanilkového pudinku. Z kompotu tak potřebujete pro jeho přípravu slít jen šťávu, přičemž ovocem pak pokladete piškot, než jej hotovým želé zalijete.

Zavařujete jen ovoce, nebo také zeleninu a čalamády? Jak dlouho Vám v komoře Vaše zásoby vydrží?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.