Co se právě sklízí a jak to zpracovat

Co se právě sklízí a jak to zpracovat

Ať již máte zahrádku nebo raději chodíte na trh, určitě jste si všimli, že letos vše dozrává tak nějak dříve. Kromě jahod, třešní apod., to bylo i víno. Jistě jste zaznamenali, že burčák byl o dva týdny dřív než jiné roky. Dozrávání plodů se kromě počasí řídí také nadmořskou výškou, nicméně i na horách si letos se zpracováním úrody museli přispíšit. Výborným způsobem uchování ovoce a zeleniny je zamražení a já mám pro Vás pár tipů na praktické pomocníky.

Nejjednodušším a nejklasičtějším způsobem mražení např. drobného ovoce jsou mikrotenové sáčky. Ale i tady číhá problém, a to v jejich uzavírání. Můžete využít skvělou pomůcku, kterou jsou klipsy na sáčky v různých barvách. V balení je jich osm kusů a lze je použít jak na sáčky do mrazniček, tak i na uzavírání různých načatých balení sušenek, oříšků nebo chipsů. Dobře uchovají čerstvost a v mrazničce chrání před spálením potravin mrazem.

Pokud chcete mít sáčky ještě důkladněji uzavřené, můžete zkusit ruční svářečku. Dokonale spojí sáčky s potravinami určenými k mražení stejně jako například roztržené sáčky s drobnými pochoutkami. Vše je pak skutečně neprodyšně zabaleno a vydrží dlouho čerstvé. Stačí jen lehce přejet podél okraje sáčku a pevný svar je hotový. Svářečka vytvoří opravdu pevný spoj, takže Vám ze sáčku nevyteče ani tekuté jídlo. Vše také vydrží déle čerstvé. Provoz je na baterie, které si můžete také rovnou přiobjednat.

svářečkaJestliže nejste příznivci mražení potravin v sáčcích, pak tu pro Vás mám výborný tip na prostorově úsporné průhledné boxy, které se hodí jak na ukládání potravin jako například ovoce, zeleniny, sýrů, rýže, těstovin, kávy nebo pečiva, ale právě také na mražení. Můžete tak zamrazit třeba celé kuře a pak jej nechat rozmrazit v mikrovlnné troubě. Tyto šikovné a přehledné boxy Vám umožní opravdu dokonalé uchovávání zásob. Navíc mají vpředu praktickou rukojeť a také ukazatel datumu ve víku, což je obzvláště u zamražených potravin výborná pomůcka.

Co se Vám bude pro zmrazování jistě mimořádně hodit, je kotouč s 500 etiketami k popsání. Kromě popisu zmražených potravin můžete etikety využít i na domácí zavařeniny nebo jakékoli jiné jídlo v lednici či spižírně s nečitelným datem spotřeby. Tato pomůcka Vám navíc vydrží opravdu velmi dlouho.

Víte, že povrchy s námrazou vyžadují i vyšší náklady? Takže pokud chcete ušetřit, pak si rozhodně pořiďte tuto praktickou podložku proti námraze. Pomůže Vám zbavit se tohoto nepříjemného jevu a usnadní čištění mrazničky. Prodlouží interval složitého a namáhavého odmrazování, protože jednoduše neumožní vytvářet ledovou námrazu. Můžete ji i tvarovat stříháním.

Jaká byla Vaše letošní úroda. Měli jste ji jak uskladnit?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.