Vyzkoušejte rumový, kávový,
malinový nebo ořechový krém, kterým můžete slepit různé cukroví.
Nejdřív napečte cukroví
Vytvořte těsto a vykrájejte různé tvary, třeba sněhové vločky. Všechny vykrojené tvary musí být v sudém počtu, abyste je pak mohli poslepovat do dvojic. Tvary dejte péct a začněte připravovat krémy.
Rumový krém
Ingredience:
150 g másla
3 žloutky
180 g cukru moučka
rum podle chuti
Postup:
- V kastrolu
zpěňte máslo a pak k němu postupně přimíchejte cukr.
- Do
směsi přidejte žloutek a pak
rum. Všechno pořádně promíchejte, aby se chutě spojily.
Kávový krém
Ingredience:
250 g másla
280 g cukru moučka
250 ml kávy
2 lžíce hrubé mouky
Postup:
- Studenou
kávu pečlivě smíchejte
s moukou a v hrnci ze směsi uvařte hustou kaši, kterou nechce
vychladnout.
- V míse
vyšlehejte máslo společně s moučkovým cukrem. Do vzniklé směsi postupně přimíchejte hustou kávovou kaši.
Malinová náplň
Ingredience:
100 ml smetany ke šlehání
200 g bílé čokolády
90 g kvalitního malinového džemu
Postup:
- Smetanu
krátce povařte a za stálého
míchání v ní pak rozpusťte předtím
nalámanou čokoládu.
- Výslednou
směs nechte zchladnout. Pak do ní přimíchejte marmeládu a promíchejte.
Ořechový krém
Ingredience:
250 g másla
180 g cukru
lískové nebo
vlašské ořechy podle chuti
1 lžíce
rumu
Postup:
- Ořechy
rozemelte na jemno.
- Máslo
nechte změknout v míse, poté přisypte
cukr, ořechy a rum a pečlivě
promíchejte.
Tip:
Cukroví skladujte v uzavřených nádobách,
které nepropustí aroma a
cukroví vám v nich vydrží čerstvé.