Tipy na výlet po Česku a Slovensku

Tipy na výlet po Česku a Slovensku

Inspirujte se našimi tipy, díky kterým si užijete jaro plné zážitků!

Výlet po stopách historie

Česko: hrad Pernštejn a zámek Hluboká nad Vltavou

Pražský hrad nebo Karlštejn jsou velmi navštěvované a známé lokality. Ale byli jste se někdy podívat na moravský hrad Pernštejn? Překvapí vás velikostí a uchvátí goticko-renesančním vzhledem.

Ze zámků byste určitě měli navštívit Hlubokou nad Vltavou v romantickém slohu. Natáčela se u ní třeba Pyšná princezna a v létě tady probíhají různé divadelní a společenské akce.

Slovensko: Oravský hrad a Bojnický zámek

Navštivte Oravský hrad a užijte si výhled na řeku Oravu. Hrad nabízí prohlídku Oravského muzea nebo třeba noční prohlídky s duchy a strašidly.

Bojnický zámek má romantickou atmosféru a často hostí kulturní a společenské akce. Obklopuje ho rozsáhlý park s historickou lipou krále Matyáše Korvína.

Tip: Výpravu na zámek i hrad vám usnadní kožený nebo patchworkový batoh. Vezměte si s sebou svačinu a do batohu nezapomeňte přibalit lehké talíře a sklenice.

Výlet do města

Česko: Český Krumlov a Kutná Hora

I když je Český Krumlov hojně navštěvovaný turisty, určitě se vyplatí tam vyrazit. Nabízí totiž spoustu malebný uliček, výhledů i posezení u vody.

Kutná Hora vám připraví netradiční zážitky: třeba návštěvu kostnice nebo středověkého dolu. Určitě také nevynechejte Chrám svaté Barbory.

Slovensko: Levoča a Trenčín

Levoča je malé město, které se může chlubit krásným historickým centrem s renesančními domy. Najdete v něm také nejvyšší dřevěný gotický oltář na světě.

Trenčín je velké město s množstvím kulturních památek: třeba Trenčínský hrad, Mírové náměstí nebo synagoga.

Tip: Na procházku do města se hodí květinové šaty Sandra nebo šaty Sonja, doplněné o kabelku.

Výlet do přírody

Česko: Národní park Šumava a Brdy

Národní park Šumava vás okouzlí na jaře i na podzim. Navštivte rozlehlé divoké lesy, Lipenskou přehradu nebo rašeliniště.

Velká část Brd byla zpřístupněna armádou až v roce 2016. Objevte hluboké lesy, množství skalních vyhlídek a rybníků.

Slovensko: Tatranský národní park a Slovenský ráj

Čistou a čarokrásnou přírodu najdete v Tatranském národním parku. Objevte množství rostlinných i živočišných druhů.

Slovenský ráj vám nabízí k prozkoumání údolí, rokliny a kaňony. Najdete tady i několik vyhlídek a můžete zdolat i skalní stezky a dřevěné žebříky.

Tip: Na výlet do lesa doporučujeme sportovní boty. Nezapomeňte ani na občerstvení ve svačinových krabičkách a přibalte si s sebou raději i pláštěnku.

Nakoupit na výlet