Novinky ve velikonočních dekoracích

Novinky ve velikonočních dekoracích

Velikonoce jsou tu už za týden a zatím to vypadá, že je letos strávíme trochu osaměle. Já jsem se rozhodla všechna doporučená opatření dodržet, byť za cenu toho, že se ani o Velikonocích s rodinou neuvidím. Ale nezabrání mi to udělat si každoroční veselou výzdobu a těšit se na letošní blížící se svátky jara. Vždyť ono to všechno jednou pomine, budeme žít jako předtím a celá tahle náročná doba už pro nás bude jen varující připomínkou toho, jak dobře se vlastně máme. Veselé Velikonoce všem!   

Jak se říká, první dojem je zásadní. Proto vždycky se zdobením začínám u oken a dveří. Letos mi padnul do oka nádherný věnec, který je možné buď zavěsit na dveře, do okna či na zeď nebo jen tak postavit na stůl. Veselá barevná kompozice z květin a zimostrázu s krásnou stužkou a malým zajíčkem rozzáří každý interiér a potěší oko i duši.

Na zahradu, terasu či balkón jsou určená roztomilá solární kachňata. Přes den čerpají energii a večer se pak rozsvítí příjemným žlutým světlem. A rozhodně je nemusíte po Velikonocích uklízet, budou Vám ochotně dělat radost celou sezónu až do podzimu!

Další milou jarní dekorací je bytový textil. Také máte na jaře chuť vnést do svého domova nový svěží vítr? Já mám doma více verzí závěsů, dek, polštářků a ubrusů. Právě v těchto dnech obměňuji hřejivé materiály v tlumenějších barvách za veselé pastelové odstíny, které mne budou těšit mnoho měsíců teplejšího počasí. Barevné výšivky, efektní průstřihy a hedvábný lesk na tomto ubrusu s narcisy Vám připomenou jaro a slunce.

To, že Velikonoce nejsou jen duchovními svátky a oslavou jara, ale také radostí z dobrého jídla, jsem už zmiňovala minulý týden, kdy jsme si připomněli báječné velikonoční recepty. Dnes jsem pro Vás našla dekorativní etažér, na kterém můžete servírovat slané i sladké lahůdky. Skvěle se na něm budou vyjímat například napůl rozkrojená vajíčka natvrdo s ochuceným žloutkem, stejně jako ta sladká, která jsou mým další tipem pro Vás.

Hříšně dobrá vajíčka z kvalitní hořké čokolády jsou plněná lahodným vaječným koňakem. A aby byl etažér pěkně plný, doporučuji Vám ještě tyto neodolatelné kuličky z vaječného likéru.  

Přeji Vám hodně zdraví a pohody a užijte si krásné Velikonoce!



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.